Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdietis iš Kauno į Londoną neišskrido: išsiblaivęs ir pats supranta, kodėl

Kauno oro uoste pasieniečiams teko tramdyti į Jungtinę Karalystę susiruošusį, bet stipriai įkaušusį keleivį. Lėktuvas išskrido be jo, o vyrui dėl keleto nusižengimų teks mokėti administracines baudas.
Kauno oro uostas
Kauno oro uostas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Gerokai apgirtęs klaipėdietis ne tik neišskrido į Londoną, bet oro uoste dar prisidarė rimtų bėdų, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Prašymus girtas keleivis ignoravo ir toliau elgėsi agresyviai.

Sekmadienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkto (PKP) budėtojas iš aviacijos saugumo skyriaus dėl neblaivaus keleivio sulaukė pagalbos prašymo. Incidentas įvyko Kauno oro uosto terminalo keleivių išvykimo salėje.

Neblaivus vyras elgėsi agresyviai, keikėsi, įžeidinėjo oro uosto darbuotojus. Išvykti suplanuotu reisu į Londoną jam nebuvo leista.

Atvykę VSAT pareigūnai bandė nuraminti asmenį, pareikalavo laikytis viešosios tvarkos bei teisėtų jų nurodymų. Tačiau prašymus girtas keleivis ignoravo ir toliau elgėsi agresyviai. Dėl pasipriešinimo buvo panaudotos specialiosios priemonės, įskaitant antrankius. 38-erių klaipėdietį pasieniečiai sulaikė ir pristatė į Kauno oro uosto PKP tarnybines patalpas.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo, neblaivaus asmens pasirodymo viešosiose vietose, statutinio valstybės tarnautojo teisėto nurodymo nevykdymo bei garbės ir orumo pažeminimo VSAT pareigūnai uostamiesčio gyventojui pradėjo administracines teisenas.

Už tokius pažeidimus įstatyme numatytos baudos iki 140 eurų.

Pateikus pasirašyti protokolą ir šaukimą atvykti į iš Kauno oro uosto PKP, kai ten bus nagrinėjamos jo administracinės bylos, klaipėdietis tai padaryti atsisakė. Tad šie dokumentai jam bus išsiųsti paštu.

Po pustrečios valandos klaipėdietis, taip ir neišvykęs į Jungtinę Karalystę, buvo paleistas iš Kauno oro uosto PKP tarnybinių patalpų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas