Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje išaiškintas tragiškai vos nepasibaigęs nusikaltimas: į įmonės teritoriją įmetė degaus skysčio

Klaipėdos apskrities policija sulaikė du asmenis, pasikėsinusius visuotinai pavojingu būdu sunaikinti turtą. Du jauni vyrai įmetė į įmonės teritoriją degaus skysčio, taip bandė sunaikinti svetimą turtą.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai, bendradarbiaudami su Klaipėdos m. PK, nustatė ir sulaikė asmenis, įtariamus pasikėsinimu visuotinai pavojingu būdu sugadinti (sunaikinti) strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčio juridinio asmens infrastruktūrą sudarantį turtą.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas, kai praėjusių metų pavasarį gauta informacija iš vienos įmonės apie pranešimą dėl pasikėsinimą padegti įmonės teritorijoje esantį turtą.

Spalį pareigūnai nustatė ir sulaikė šio nusikaltimo padarymu įtariamą dvidešimtmetį. Anksčiau jis nebuvo teistas, niekur nedirba. Vaikino asmens kratos metu rasta, įtariama, narkotinių (psichotropinių) medžiagų, kuriomis galimai disponuota turint tikslą jas platinti.

Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Sulaikytasis turėjo ir narkotinių medžiagų.
Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Sulaikytasis turėjo ir narkotinių medžiagų.

Tęsiant tyrimo veiksmus, lapkritį uostamiesčio pareigūnai nustatė ir kitą šio nusikaltimo padarymu įtariamą bendrininką – 21 m., anksčiau neteistą, niekur nedirbantį, Klaipėdos miesto gyventoją.

Įtariama, kad praėjusių metų balandį vienam iš bendrininkų iš anksto įsigijus degaus skysčio, kitas bendrininkas metė padegamąjį užtaisą į minėtos įmonės teritoriją, taip pasikėsinant padegti joje esantį turtą, tačiau, padegamajam užtaisui neužsiliepsnojus, didelės žalos ir sunkių padarinių buvo išvengta.

20 m. vaikinas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, vėliau jam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Kitam įtariamajam paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu, arba sunaikinimą ar sugadinimą strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčio juridinio asmens infrastruktūrą sudarančio turto ar jo dalies, baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento