Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 26 /12:25

Klaipėdos dangų užtemdė dūmai, ugniagesiai vyko į „Grigeo Klaipėda“

Šeštadienio rytą dalis Klaipėdos miesto paskendo dūmuose. Gyventojai tikina, kad dūmai sklinda nuo Nemuno gatvės, kur veikia ir bendrovė „Grigeo Klaipėda“. Ugniagesiai patvirtino, kad vyko į bendrovę „Grigeo Klaipėda“, kur technologinio proceso metu buvo uždūmytos patalpos.

Šeštadienio rytą gyventojai ėmė skųstis Klaipėdoje pasklidusiu nemaloniu kvapu. Nuotraukose matyti dūmai, gyventojai fiksavo, kad jie matyti nuo bendrovės „Grigeo Klaipėda“ Nemuno gatvėje.

Tuo metu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) Situacijų koordinavimo skyriaus darbuotojai patvirtino, kad apie 9 val. 40 min. teko vykti į bendrovės „Grigeo Klaipėda“ teritoriją. Pirminiais duomenimis, dėl technologinių procesų buvo uždūmytos maždaug 100 kv. m. patalpos.

15min skaitytojo nuotr./Gyventojams sukėlė nerimą Klaipėdoje matomi dūmai, sklindantys iš Nemuno gatvės, kur veikia fabrikas „Grigeo Klaipėda“.
15min skaitytojo nuotr./Gyventojams sukėlė nerimą Klaipėdoje matomi dūmai, sklindantys iš Nemuno gatvės, kur veikia fabrikas „Grigeo Klaipėda“.

Prieš 11 val. ugniagesiai jau buvo išvykę iš bendrovės, tikindami, kad viskas saugu. Situaciją komentavęs pareigūnas suabejojo, ar dėl to mieste galėjo susidaryti smogas.

Tuo metu gyventojai teigia ir toliau užuodžiantys nemalonius kvapus. „Jokios įspėjančios žinutės. Jokio pranešimo, ar saugu, ar galima į lauką eiti“, – piktinosi pietinėje miesto dalyje gyvenanti Seimo narė Ligita Girskienė.

15min žurnalistei ji teigė bandžiusi pati skambinti ugniagesiams ir bendruoju pagalbos telefonu, tačiau gautas patikinimas, kad incidentas nebuvęs rimtas, neįtikino.

Vaizdą pro savo langą namuose Minijos gatvėje fiksavusi klaipėdietė Lina teigė, kad pati ir skambino numeriu 112. Po 9 val. ryto pasirodę dūmai buvo tiršti. Į vietą atvyko trys ugniagesių ekipažai.

„Grigeo Klaipėda“: gedimas techninis, pavojaus nekilo

Klaipėdos kartono gamintoja „Grigeo Klaipėda“ pranešė, jog dėl sutrikimo įmonėje buvo pastebėti dūmai, tačiau sutrikimai operatyviai pašalinti, o pavojaus nekilo.

Pasak bendrovės pranešimo, šeštadienio rytą dėl trumpalaikio techninio sutrikimo „Grigeo Klaipėdoje“ esančioje biokuro katilinėje, gamyklos teritorijoje pasirodė dūmai. Nesklandumai buvo operatyviai pašalinti, pavojus turto, žmonių ar aplinkos saugumui nekilo.

Pasak įmonės vadovo Tomo Eikino, specialiąsias tarnybas iškvietė dūmus pastebėję vietiniai gyventojai, tačiau jų pagalbos neprireikė.

„Trumpalaikis techninis sutrikimas buvo operatyviai pašalintas mūsų pačių pastangomis. Dėl šio nesklandumo nei bendrovės turtas, nei darbuotojai nenukentėjo. Aplinkos apsauga taip pat buvo maksimaliai užtikrinta“, – pranešime sakė jis.

„Grigeo Klaipėda“ gamybos procesas dėl šio sutrikimo nebuvo sustojęs. Šiuo metu gamykla veikia sklandžiai.

Dėl techninio incidento bus atliekamas papildomas vidinis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas