Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdos policija įspėja apie naują sukčiavimo būdą – kviečia važinėti nemokamai

Į Klaipėdos apskrities policijos pareigūnus jau kreipėsi keli nukentėję asmenys, kurie nurodė, kad elektroninėje erdvėje rado pasiūlymą neva laimėti galimybę metus viešuoju transportu uostamiestyje važinėti nemokamai.
Sukčiai klaipėdiečiams bruka štai tokią reklamą.
Sukčiai klaipėdiečiams bruka štai tokią reklamą. / 15min.lt nuotr.

Nurodoma paspausti nuorodą, prašoma dalyvauti apklausoje atsakant į kelis klausimus, po to reikalaujama suvesti asmeninius ir mokėjimo kortelės duomenis, patvirtinti juos el. bankininkystės kodais. Melagingu pasiūlymu susivilioję ir savo duomenis taip atskleidę asmenys vėliau pastebi, kad iš jų banko sąskaitos yra pasisavinama tam tikra suma pinigų.

15min.lt nuotr./Sukčiai klaipėdiečiams bruka štai tokią reklamą.
15min.lt nuotr./Sukčiai klaipėdiečiams bruka štai tokią reklamą.

Klaipėdos pareigūnai dar kartą primygtinai primena – jokiu būdu nespauskite jokių nuorodų ir neatlikinėkite jokių veiksmų, ypač kai reikalaujama atskleisti asmeninius ir el. bankininkystės duomenis, netvirtinkite jokių mokėjimų prieš tai neįsitikinę, kad tai ne sukčių pinklės.

Patariama neskubėti, nepasiduoti emocijoms, o peršamą informaciją patikrinti. Pavyzdžiui, susirasti oficialią minimos įstaigos ar įmonės svetainę, patikrinti ar tokio pobūdžio informacija skelbiama ir ten.

„Jei nukentėjote nuo sukčių, ar įtariate ketinimus sukčiauti – praneškite policijai per www.epolicija.lt, arba telefonu 112“, – ragina policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus