Antkopčio kaime ketvirtadienį senjorė gamino virtuvėje maistą. Ji vilkėjo daugiasluoksniais sintetiniais drabužiais. Prisilietus prie įkaitusios krosnies durelių, jie žaibiškai užsiliepsnojo.
Atvykę ugniagesiai apdegusią moterį rado gulinčią lauke, ji nedelsiant buvo išvežta į ligoninę.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento statistikos duomenimis, Lietuvoje gaisrai neretai kyla namų virtuvėse.
Vien tik šiais metais jose liepsnos šoko 66 kartus. O štai dėl prisvilusių puodų ugniagesiai buvo iškviesti 378 sykius. Gaisrai virtuvėse dažniausiai įsiplieskia, kai neatsargiai elgiamasi su ugnimi. O kai ruošiant maistą prie viryklės vilkima netinkama apranga, tada dar ir apdegama.
Pasak ugniagesių, kad netektų savęs kaltinti dėl aplaidaus užmaršumo, išeiti iš virtuvės reikėtų tik baigus virti maistą ir nukėlus nuo viryklės puodus bei užsukus jos degiklius.
Aplink puodus nereikėtų suktis vilkint drabužiais plačiomis rankovėmis, nedėvėti sintetinių drabužių, nenaudoti tokių šluosčių ar rankšluosčių. Ir, žinoma, mažamečių vaikų nereikėtų joje palikti be priežiūros.
Jei ant viryklės palikote puodą ir įsitaisote prie televizoriaus, kad pažiūrėtumėte pamėgtą serialą, jei išeinate iš virtuvės ir ilgai kalbate telefonu, nepamirškite į rankas paimti puodo dangtį. Gal ir nepatogu, bet laikydami jį rankose greičiau prisiminsite, kad reikia skubėti į virtuvę.
Be to, šluostes ir rankšluosčius reikėtų pakabinti ar padėti saugiu atstumu nuo viryklės. Negalima virtuvėje laikyti ir degių medžiagų, statyti viryklės prie užuolaidų, nes jos greitai gali užsiliepsnoti.
Virtuvėje neturėtų būti nereikalingų daiktų ir makulatūros. Jeigu puode ar keptuvėje užsidegė riebalai, pirmiausia išjunkite viryklėje dujas ar elektrą. Puodą ar keptuvę uždenkite dangčiu ar storu audiniu, kad į vidų nepatektų oras. Jeigu degančių riebalų pateko ant sienų ar grindų, užpilkite ant jų bet kokių skalbimo miltelių (jie veikia kaip miltelinis gesintuvas), pataria PAGD.