Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kontrabandininkai rūkalų slėptuvėmis pavertė atsarginį ratą, sėdynes ir net degalų baką

Didelės automobilių „ardytuvės“ pastarosiomis dienomis vyko Raigardo kelio poste. Muitinės pareigūnai antradienį ir trečiadienį čia sulaikė tris automobilius – kontrabandinių cigarečių slėptuves. Po vieną iš panašių važinėjančių kontrabandos sandėliukų tuo pat metu sulaikyta ir Medininkų bei Lavoriškių kelio postuose, ketvirtadienį praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.
Kontrabandinių rūkalų slėptuvių paieškos akimirkos
Kontrabandinių rūkalų slėptuvių paieškos akimirkos / MKT nuotr.

Pirmasis toks automobilis – „Peugeot 3008“ į Raigardo kelio postą atvažiavo rugsėjo 27 d., apie 23 val. vakaro. Juo vykęs Baltarusijos pilietis Y. Y. sakėsi nieko draudžiamo nevežantis, bet pareigūnai turėjo informacijos, kad užsienietis gali gabenti kontrabandą.

Detaliai patikrinus mašiną, paaiškėjo, jog automobilio durelėse, dugne ir galinių sparnų ertmėse buvo prigrūsta cigarečių pakelių. Iš viso pareigūnai surado net 5 100 pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“, jų vertė – 17 688 eurai.

MKT Kauno skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Automobilis ir jo vairuotojas buvo sulaikyti.

Toks pat likimas ištiko ir trečiadienį, 8 val. ryto į Raigardą atvykusio baltarusio A. A. automobilį „Lancia Zeta“. Užsienietis sakėsi vykstąs į Vilnių pirkti mašinų detalių, bet matyt turėjo ir kitokių tikslų, nes detaliai patikrinę jo transporto priemonę, pareigūnai joje surado 3 399 pakelius cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“ (kurių vertė 9 789 eurų). Rūkalų buvo prikimšta visur kur tik įmanoma – ir atsarginiam automobilio rate, ir kuro bake, ir net tiesiog po variklio dangčiu.

Dėl šio įvykio MKT Kauno skyriuje irgi pradėtas ikiteisminis tyrimas, o A. A. ir jo automobilis sulaikyti.

Abiem aukščiau minėtiems tyrimams vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

Kiek mažiau cigarečių – 610 pakelių – vežėsi tą pačią dieną, rugsėjo 28–ąją, su kontrabanda per Raigardo kelio postą mėginęs prasmukti Lietuvos pilietis M. P. Jo mašinoje „Audi 100“ rūkalai buvo slėpti kuro bake ir keleivio sėdynės atloše.

Tuo tarpu Medininkų kelio poste trečiadienį įkliuvo baltarusis S. B., kurio automobilį „Peugeot 406“ posto pareigūnai patikrino rentgeno kontrolės sistema. Čia ir paaiškėjo, kad jo mašinos atsarginiame rate slypi 257 pakelių cigarečių kontrabandos.

Reikia pastebėti, kad tokiose slaptavietėse vežamos ne tik cigaretės – antradienį Lavoriškių kelio poste Baltarusijos piliečio automobilyje „Citroen“ – dugne ir atsarginiame rate muitinės pareigūnai surado 25 kg katalizatorių metalo laužo (vertė – apie 500 eurų).

Visiems pažeidėjams dėl kontrabandos surašyti administraciniai teisės pažeidimo protokolai. Jiems gresia ne tik nemažos (iki 3 tūkst. eurų) baudos, bet ir automobilių konfiskacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas