Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kontrabandininkas spruko nuo ginkluoto vyro – nesuprato, jog tai pareigūnas, o sulaikytas buvo pelkėje

Šiaulių apygardos teismas šių metų lapkričio 29 d. numato pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 36 metų Ruslanas Grigorovičius ir metais už jį jaunesnis Edgaras Jakovlevas kaltinami neteisėtu disponavimu akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tik vienas iš šių dviejų vilniečių savo kaltę per ikiteisminį tyrimą pripažino, kitas – į pareigūnų klausimus neatsakinėjo. Abu vyrai anksčiau teisti.
Bylos įkalčiai
Asociatyvi nuotr. / VSAT nuotr.

Bylos duomenimis, nusikaltimas galėjo būti padarytas šių metų liepos 22-osios naktį, kai Akmenės geležinkelio stotyje iš geležinkelio vagono sąstato buvo iškrauta 15 juodos spalvos ryšulių su juose buvusiomis Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais pažymėtomis įvairių rūšių cigaretėmis – „Minsk Capital“, „NZ Gold“, „Queen Menthol“, iš viso 22,5 tūkst. vienetų pakelių, šios kontrabandos vertė rinkoje siekia daugiau kaip 78 tūkst. eurų.

Tyrimo duomenimis, liepos mėnesį buvo gauta Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kriminalinės žvalgybos tarnybos informacija dėl įtariamo neteisėto nelegalių cigarečių gabenimo Akmenės rajone. Po atliktos operacijos liepos 22-osios naktį pasienio pareigūnai ir sulaikė du įtariamuosius vilniečius – R.Grigorovičių ir E.Jakovlevą.

Bylos duomenimis, kontrabandines cigaretes iš vagono minėti vyrai galėjo iškrauti kartu su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu dar vienu asmeniu. Per ikiteisminį tyrimą savo kaltę pripažino tik vienas iš įtariamųjų, kitas pareiškė, kad į pareigūnų klausimus dėl kaltės neatsakinės, parodymus duosiąs teisme teisiamojo posėdžio metu.

Parodymus pareigūnams davęs vienas įtariamasis papasakojo, kad liepą jis Vilniuje, netoli autobusų stoties, susitiko su nepažįstamu vyru, kuris jam pasakęs, nurodytomis dienomis į Akmenę atvažiuos vagonas, iš kurio reikės iškrauti kontrabandines cigaretes ir pasiūlė jam tai padaryti pažadėdamas už tai 700 eurų. Pinigus pažadėjo sumokėti po to, kai padarys šį darbą.

Įtariamasis sutikęs. Anot jo, susitikimo metu su vyriškiu sutarė, kad kai reikės važiuoti, nepažįstamas vyras jam paskambins prieš 2-3 val. iki išvykimo iš Vilniaus, tada įtariamasis tam vyriškiui padiktavo savo telefono numerį.

Po kelių dienų, anot įtariamojo, jam paskambino tas vyras ir pasakė, kad reikia važiuoti į Akmenę. Parodymus davęs įtariamasis teigė, kad į cigarečių iškrovimo vietą jie atvyko minėto nepažįstamojo automobiliu.

Įtariamasis, išsigandęs, kad šis gali į jį šauti, pradėjo bėgti, nes nesuprato, jog tai pareigūnas. Bėgdamas įbėgo į kažkokią pelkę, kurioje pametė savo telefoną.

Jis pareigūnams teigė, jog neilgai trukus iš nurodyto vagono iškrovęs cigaretes ėmė laukti jį pasamdžiusio vyro, tačiau jam belaukiant šio nepažįstamo vyriškio, prie jo pribėgo vienas ginkluotas vyras. Įtariamasis, išsigandęs, kad šis gali į jį šauti, pradėjo bėgti, nes nesuprato, jog tai pareigūnas. Bėgdamas įbėgo į kažkokią pelkę, kurioje pametė savo telefoną. Šioje pelkėje jį ir sulaikę pareigūnai.

Bylos duomenimis, pasieniečiai įvykio vietoje aptiko iš viso tris vyrus, du iš kurių tą naktį ir buvo sulaikyti. Užklupti vyrai, pasak liudijusiu pasieniečių, puolė bėgti, vienam iš bėglių pavyko pasislėpti apleistame pastate.

Bėglys buvo susektas, iš pradžių jis nereagavo į pasieniečio perspėjimus „stokit, valstybės sienos apsaugos tarnyba“, tačiau perspėtas, kad gali būti panaudotos specialiosios priemonės, neilgai trukus pasidavė ir buvo pareigūnų sulaikytas. Vienas iš sulaikytųjų, pasak pasieniečių, su savimi turėjo radijo ryšio stotelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas