Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkui antrankiai nuspaudė rankas

Prie sienos su Rusija užkluptą cigarečių kontrabandininką VSAT pareigūnams teko tramdyti fizine jėga ir specialiosiomis priemonėmis.
Antrankiai
Antrankiai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad šeštadienį vakare VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai Šakių rajono Sudargo miško tankmėje užklupo tris asmenis su nešuliais.

Trijulė, pastebėjusi pėsčiomis besiartinančius VSAT pareigūnus, metė dėžes ir puolė bėgti. Įvykio vietoje pasieniečiams pavyko sulaikyti vieną nešiką. Šis sulaikymo metu pamėgino pasipriešinti, todėl pasieniečiai buvo priversti panaudoti fizinę jėgą bei pažeidėją surakinti antrankiais.

Nustatyta, kad tai 39 metų Jurbarko gyventojas.

Sulaikymo vietoje pasieniečiai rado 6 dėžes cigarečių „Bond Street Lighs“. Visi 3 tūkst. pakelių rūkalų buvo paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Vyras buvo apklaustas Rociškių užkardoje ir čia pasiskundė neva jam skaudančia ranka, kuri ištino uždėjus antrankius. Pasieniečių iškviesti medikai apžiūrėjo jurbarkiečio ranką ir jokio gydymo jam neskyrė. Manoma, kad vyras, būdamas su uždėtais antrankiais, nesiliovė muistytis ir taip labiau užveržė metalinę apyrankę

Rūkalus nešusiam vyrui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką bei pasipriešinimo savo pareigas vykdžiusiems VSAT pareigūnams pradėtos administracinių bylų teisenos.

Jis po apklausos paleistas.

Rastieji rūkalai laikinai saugomi VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito