Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
09:49 /12:36

Policija sulaikė Vilniaus centre siautėjusį padegėją: liepsnojo ministerijos, daugiabučio durys, gaisrai – prie prokuratūros, kitų institucijų

Sekmadienio rytą pareigūnai skubėjo į sostinės centrą dėl kelių sukeltų gaisrų: padegtos Generalinės prokuratūros medinės konstrukcijos, Krašto apsaugos ministerijos, Valstybinės Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos bei vieno daugiabučio durys, konteineris. Policija skelbia sulaikiusi neblaivų įtariamąjį.
Krašto apsaugos ministerijos pastate padegtos durys
Padegimas Krašto apsaugos ministerijoje / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Sukėlė keturis gaisrus

Policija 15min informavo, jog padegėjo reidas prasidėjo nuo sostinės Rinktinės g. įsikūrusios Generalinės prokuratūros – čia jis apie 5.40 val. padegė prokuratūros laikinas medines konstrukcijas.

„Vyras gim. 1984 m., tyčia, visuotinai pavojingu būdu, padegė Generalinės prokuratūros pastato pirmame aukšte laikinai sumontuotas medines konstrukcijas ir apsauginę medžiaginę plėvelę, ko pasekoje liepsna išdegino apsauginę plėvelę, apdegė ir aprūko medinės stogelio konstrukcijos“, – nurodė policija.

Vėliau, 6.14 val., gautas pranešimas apie tai, jog padegtos ir Odminių g.3 esančio daugiabučio durys.

„Tęsdamas nusikalstamą veiką, vyras 2024-10-20 apie 06 val. 40 min. Labdarių g. 8, Vilnius, tyčia, visuotinai pavojingu būdu, padegė šiukšlių konteinerį, kurį atitempė bei pastatė po gyvenamųjų namų patalpų langais. Po ko, 2024-10-20 apie 07 val. 02 min., adresu Šv. Ignoto g. 8, Vilnius, vyras gim. 1984-m, tyčia, visuotinai pavojingu būdu, padegė Krašto apsaugos ministerijos įėjimo duris. Vyras buvo sulaikytas policijos pareigūnų ekipažo“, – nurodė policija.

R.Matonis patikslino, jog Labdarių g. 8 buvo padegtas konteineris, jis atitemptas prie įėjimo į Valstybinės vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybą. Čia įsikūrusios ir dar kelios įstaigos – Vilniaus valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyba, sostinės Senamiesčio seniūnijos administracija, Vilniaus miesto socialinių paslaugų centras, Antrinės teisinės pagalbos advokatų kontora.

Policija skelbia pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto sugadinimo visuotinai pavojingu būdu, už tai gali būti baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Į ministeriją siųstos gausios pajėgos

Apie gaisrą Totorių g. esančiame KAM pastate skubiosios pagalbos telefonu pranešta 7.12 val. – padegtos ne pagrindinės, o iš Šv. Ignoto gatvės pusės į pastatą vedančios durys.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus vyr. specialistas Miroslavas Gerasimovičius 15min informavo, jog pranešimas gautas suveikus priešgaisrinei signalizacijai.

„07.12 val. pranešta apie suveikusia priešgaisrinę signalizaciją Krašto apsaugos ministerijos pastate, atvykus buvo uždūmintos patalpos, degė iš kiemo pusės nenaudojamos medinės durys, plastikinės dailylentės – lubos“, – informavo PAGD atstovas.

Anot jo, gaisras likviduotas 7.57 val., įvykio vietoje sekmadienį priešpiet dar dirbo tyrėjai.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis 15min informavo, kad sulaikytas ir asmuo, įtariamas padegęs duris, jam nustatytas 0,63 promilės girtumas.

„Yra asmuo, kuris, įtariama, padegė tas duris, jis yra sulaikytas. Jis yra gimęs 1984 metais“, – teigė R.Matonis.

Pareigūnų teigimu, asmuo elgėsi neadekvačiai.

R.Matonis kol kas negalėjo pasakyti, ar sulaikytasis žinomas policijai.

L.Kasčiūnas: atsakymų lauksime iš pareigūnų

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas sako kol kas žinantis tik pirminę informaciją – jis neskuba vertinti galimų padegėjo motyvų ir ragina palaukti pareigūnų informacijos.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Laurynas Kasčiūnas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Laurynas Kasčiūnas

„Žinau tiek, kad bandyta padegti duris iš Šv. Ignoto gatvės pusės, ne tą pagrindinį pastato įėjimą ir žinome, kad sulaikytas asmuo. Tai išsiaškinsime, kokie motyvai – kol kas palaukime, tyrimas parodys. Svarbiausia, jog sulaikytas asmuo, o gaisras neutralizuotas“, – pabrėžė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito