Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kraupioje „Audi“ avarijoje prie Maišiagalos žuvo mama ir 3 jos vaikai

Pirmadienį per lengvojo automobilio ir sunkvežimio kaktomušą vienas žmogus buvo sužeistas, dar penki žuvo. Tarp avarijos aukų yra trys vaikai ir visų jų mama. Pirminė bylos medžiaga rodo, kad baudžiamoji byla dėl penkių asmenų žūties, aplinkybes ištyrus, tikriausiai bus nutraukta.
Avarija prie Maišiagalos
Avarija prie Maišiagalos / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Motina ir trys jos vaikai buvo vienos šeimos nariai“, – Vilniaus apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus vyriausiąjį prokurorą Vytautą Jancevičių antradienį cituoja delfi.lt.

Kokie santykiai šeimą siejo su jaunu (25 metų) vairuotoju, pareigūnai dar aiškinsis per liudininkų ir artimųjų apklausas.

Pirminėje ikiteisminio tyrimo medžiagoje fiksuota, kad balandžio 17 d. apie 7 val. 19 min. Vilniaus r., Maišiagaloje, automobilis „Audi A4“ vairuojamas vyro (g. 1998 m.), nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su iš priekio atvažiuojančiu krovininiu automobiliu „Mercedes-Benz UnimogU5000“, kurį vairavo vyras (g. 1988 m.).

Eismo įvykio metu žuvo automobilio „Audi A4“ vairuotojas ir kartu važiavę: moteris (g. 1980 m.), nepilnametis (g. 2005 m.), berniukas (g. 2015 m.) bei sužaloti: lengvuoju automobiliu važiavusi mergaitė (g. 2016 m.), kuri atvežta į ligoninę tą pačią dieną apie 10 val. 9 min. mirė, bei krovininio automobilio vairuotojas, kuris suteikus med. pagalbą ligoninėje, gydomas ambulatoriškai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d. (dėl KET pažeidimo, per kurį žuvo žmonės).

Jei pasitvirtintų pirminė versija, kad dėl avarijos ir žmonių žūties atsakingas lengvojo automobilio vairuotojas, baudžiamąją bylą tektų iškart nutraukti, konstatavus, kad galimas kaltininkas yra miręs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas