Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kriminalinė Lietuva. Europą šiurpinusio lietuvio sulaikymas: slėpėsi prabangioje viloje Ispanijoje

2019 metų gegužę buvo paskelbta apie vieną didžiausių pastarojo meto operacijų Europoje. Jos metu buvo sutriuškinta senajame žemyne siautėjusi tarptautinė nusikalstama grupuotė, kurios branduolį sudarė lietuviai. Paskelbti ir grupuotės vadeivos sulaikymo vaizdai, jo vila buvo ramiame Ispanijos Huelvos miestelyje.
Lietuvio sulaikymas
Lietuvio sulaikymas Ispanijoje

Tada teisėsauga neatskleidė, kas tas 48 metų lietuvis, įtariamas vadovavęs grupuotei, kuri per porą metų iš narkotikų kontrabandos ir kitų nusikaltimų uždirbo beveik 700 mln. eurų.

„Deja, tyrėjai nekomentuoja tokio pobūdžio informacijos“, – klausiant apie įtariamojo tapatybę atsakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Buvo pranešama tik tiek, kad dauguma sulaikytųjų anksčiau teisti už sunkius ir labai sunkius nusikaltimus. Jie anksčiau yra priklausę šiandien jau sutriuškintoms Lietuvos grupuotėms.

„Nemaža dalis organizatorių yra prieš 10 metų išvykę į užsienio valstybes gyventi, iš ten koordinavo, organizavo nusikalstamo susivienijimo veiklą“, – užsiminė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis.

„Kriminalinė Lietuva“ – didžiausią atgarsį 15min portale sulaukusių kriminalinių istorijų ciklas. Tai įvykiai, kurie paliko žymę Lietuvos teisėsaugos istorijoje: savo aplinkybėmis, o kartais ir banaliu brutalumu. Šis tekstas buvo publikuotas 2019-05-23.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas