Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krokšlių kaime nuo vaikų atskirtas tėvas sudegino policijos visureigį

Elektrėnų savivaldybėje beveik visiškai sudegė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) tarnybinis automobilis „Mitsubishi Pajero Sport“. Padegimu įtariamas 53 metų vyriškis, tokiais drastiškai metodais esą demonstruojantis meilę vaikams, bendravimas su kuriais teismo sprendimu jam yra apribotas.
Sudegintas policijos visureigis
Sudegintas policijos visureigis / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kaip antradienį praneša Policijos departamentas, birželio 22 d. apie 14 val. 30 min. Krokšlių kaime (Elektrėnų sav.) 53-ejų metų vyro namo kieme sudegė Vilniaus apskrities VPK automobilis „Mitsubishi Pajero Sport“ (pagamintas 2006 m.).

Įtariamasis padegimu neblaivus (1,26 prom. alkoholio) namo šeimininkas Stasys uždarytas į areštinę. Materialinis nuostolis nustatinėjamas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d. (dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams).

Paaiškėjo, kad tokiu drastišku būdu tėvas esą kovoja už savo teisę bendrauti su vaikais.

Vaiko teisių tarnybos specialistė ir policininkai buvo atvykę į Krokšlius aiškintis, ar vyriškis pažeidžia teismo draudimą jam bendrauti su mažamečiais.

Vyriškis čiupo degaus skysčio, pripylė į tarnybinio visureigio saloną ir brūkštelėjo degtuką. „Mitsubishi“ sudegė beveik visiškai.

Kelią pastojo mosuodamas kirviu

Vilniaus apskrities VPK atstovų papildomai paviešintame pranešime pasakojama, kad birželio 22 d. apie 14 valandą Elektrėnų policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresnysis tyrėjas V.J. tarnybiniu automobiliu „Mitsubishi L200“ kartu su Elektrėnų vaikų teisių apsaugos darbuotoja ir Pakalniškių reabilitacijos direktore bei Elektrėnų PK Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio tyrėju V.N., kuris buvo su tarnybiniu automobiliu „Mitsubishi Pajero Sport“, nuvyko į Elektrėnų savivaldybėje esančio kaimo gyventojo namus, vykdant teismo sprendimą surasti jo žmoną ir du mažamečius vaikus, kad juos apgyvendintų Pakalniškių reabilitacijos centre.

Minėti asmenys buvo rasti ir tyrėjas V.J. kartu su vaikais ir darbuotojomis pirmi išvažiavo iš kiemo, o pareigūnui V.N. su kaimo gyventojo žmona ruošiantis išvykti, iš namų su kirviu išbėgo moters vyras ir, grasindamas juo reikalavo, kad žmona liktų namuose.

Tramdė imtynių veiksmais

Policijos pareigūnas, išlipęs iš automobilio, reikalavo padėti kirvį ir nesipriešinti, tačiau vyras ir toliau elgėsi labai agresyviai ir neleido išvažiuoti.
V.N. telefonu pasikvietė kolegą V.J. į pagalbą.

Kol buvo sprendžiamas konfliktas, pareigūnai pamatė degantį tarnybinį automobilį „Mitsubishi Pajero Sport“.

Vyriškis buvo sulaikytas panaudojant kovinių imtynių veiksmus. Tarnybinis automobilis sudegė. Įvykio vietoje rasta talpa su skysčiu (galbūt benzinu) ir degtukai. Vyras yra areštinėje, atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai