Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kuršėnų meno mokyklos direktorės bylos teismas neatvertė

Išvažiuojamajame Šiaulių apygardos teismo posėdyje Kuršėnuose penktadienį turėjo būti nagrinėjama buvusios Kuršėnų meno mokyklos direktorės Donvina Savickienė ir šešių mokytojų byla. Tačiau teismo posėdis neįvyko, o kaltinamosios advokatas vos neužsidirbo piniginės nuobaudos.
 Donvina Savickienė
Donvina Savickienė / Etaplius.lt nuotr.

Pasak Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjo Vytauto Jončo, išvažiuojamasis posėdžiai rengiami dėl proceso dalyvių.

„Tokia praktika taikoma dėl teismo proceso dalyvių patogumo. Numatoma, kad dalyvių bus apytiksliai šimtas“, – pasakojo Šiaulių apygardos teismo atstovas.

Dėl gausaus teismo proceso dalyvių skaičiaus Šiaulių apygardos teismas ilgai derino posėdžio datą. Tačiau kaltinamosios D.Savickienės advokatas į posėdį neatvyko, nes iškeliavo į Vengrijos sostinę Budapeštą. Advokato kelionę įvertinta kaip nepagarba teismui, todėl prokuroras jam siūlė skirti piniginę nuobaudą. Tačiau teismas jos neskyrė.

Kaltinamoji D.Savickienė teisme skundėsi, kad negavo kaltinamojo akto nuorašo.

Didžiausius kaltinimus teisme teks atremti būtent mokyklos direktorei – dėl sukčiavimo, turto pasisavinimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo.

Įtariama, kad ji, susitarusi ir veikdama kartu su keliais mokyklos pedagogais, duodama jiems neteisėtus nurodymus, klastojo darbo apskaitos žiniaraščius, individualaus darbo su mokiniais dienynus ir pasisavino daugiau kaip 16 tūkst. litų, mokyklai skirtų iš Šiaulių rajono savivaldybės administracijos biudžeto.

Taip pat direktorė įtariama apgaule savo naudai įgijusi turtą – nustatyta tvarka pagal grynųjų pinigų priėmimo kvitą neįnešė į Kuršėnų meno mokyklos specialiosios programos sąskaitą ir neįtraukė į mokyklos apskaitą 4 tūkst. 500 litų, kurie buvo surinkti iš mokyklos pedagogų ir moksleivių, vykusių į tarptautinį chorų konkursą Lenkijoje, praneša Šiaulių apskrities policija.

Mokyklos vadovei teisme teks aiškintis ir dėl į sąskaitą neįneštų 3 tūkst. litų, kurie buvo surinkti mokyklos jubiliejui, bei pasisavintų mokyklai jubiliejaus proga įteiktų dovanų. Jai gresia nemalonumai ir dėl pasisavinimo 13 tūkst. 500 litų, kurie buvo surinkti prieš jaunųjų choristų išvyką į Čekiją ir neįnešti į mokyklos sąskaitą, taip pat dėl neteisėto artimos giminaitės įdarbinimo.

Jei norite peržiūrėti vaizdo medžiagą, spauskite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas