Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kuršėnuose pilstukas pardavinėtas šalia kapinių, o jo fabrikas saugomas šaunamuoju ginklu

Šiaulių apskrities policijos Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai demaskavo Kuršėnuose veikusį naminės degtinės fabriką. Įtariama, kad 56 metų namo šeimininkas ne tik rūpinosi naminukės gamyba, bet ir, dirbdamas taksistu, sėkmingai ją realizavo.
Kuršėnuose, šalia kapinių, pareigūnai sustabdė prekybą pilstuku
Kuršėnuose, šalia kapinių, pareigūnai sustabdė prekybą pilstuku / Šiaulių AVPK nuotr.

Kuršėniškis rugpjūčio 19 dieną pavakarę buvo pričiuptas su įkalčiais. Šiaulių miesto ir rajono policijos kriminalistai pastebėjo prie Kuršėnų kapinių esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje besibūriuojančius tris vyrus, kurių vienas buvo jiems žinomas, kaip naminukės gamyba užsiimantis asmuo.

Kilo įtarimas, kad pavakare vyrai ne kapų prižiūrėti susirinko. Netrukus policijos pareigūnai pastebėjo, kaip kuršėniškis kartu su dar vienu vyru perdavė „VW Passat“ automobiliu atvykusiam asmeniui tris  maišus.

Tikėtina, kad sunkiai keliami maišai buvo prigrūsti naminukės butelių.

Policijos pareigūnams patikrinus „VW Passat“ automobilį, kurį vairavo 55 metų vyras, įtarimai pasitvirtino: bagažinėje buvo rasti 3 dideli  maišai su talpomis, užpildytomis skysčiu, turinčiu specifinį naminės degtinės kvapą.

Pasirodo, namo šeimininkui rūpėjo ir naminukės gamybos apsauga, nes garaže buvo aptiktas revolveris su šoviniais.

Iš viso jose buvo apie 90 litrų naminės. Visi trys automobilių aikštelėje buvę vyrai sulaikyti ir procesiniams veiksmams atlikti atvesdinti į Kuršėnų policijos nuovadą. Nustatyta, kad taksistui realizuoti naminukę talkino 9 metais jaunesnis, policijai taip pat gerai žinomas vyras.

Kuršėniškiui priklausančios sodybos ūkiniame pastate pareigūnai rado naminės degtinės gaminimo fabrikėlį, o jame – įvairių talpų, kuriose buvo 29,5 l naminės degtinės kvapą turinčio skysčio, trys statinės, kuriose burbuliavo 600 litrai raugo naminei degtinei gaminti, ir dar trys tuščios 200 litrų statinės.

Atlikus kratą gyvenamajame name, rasta 28 kg cukraus ir 4 pakeliai cigarečių „Fest“ su Baltarusijos Respublikos  banderolėmis. Kratų metu rasti įkalčiai paimti, namo šeimininkas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Taip pat buvo atliktos kratos ir pas kitus su naminės degtinės realizavimu susijusius asmenis. Vieno jų, Kuršėnuose gyvenančio 62 metų vyro, namuose rastos šešios talpos su 18 litrų, įtariama, naminės degtinės.  

VIDEO: Kuršėnuose aptiktas naminės degtinės fabrikėlis

Areštinėje atsidūrė ir dar trys asmenys. Kriminalistai šiuo metu aiškinasi, ar sulaikyti vyrai   prisidėję prie šio „verslo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas