Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kvaišalais disponavęs jaunuolis išgirdo teismo verdiktą

Kauno apygardos teismas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu, narkotinių medžiagų kontrabandos pripažino 25 metų kaunietį S. V.
Pareigūnų rankose – didelis kiekis „kristalų“
Narkotikai (asociatyvi nuotr.) / Vilniaus AVPK nuotr.

Baudžiamosios bylos duomenimis, jaunuolis kontrabandos būdu iš užsienio paštu parsisiuntė labai didelį kiekį įvairių narkotinių medžiagų (kanapių, kokaino ir kt.) bei psichotropinių medžiagų (įvairių rūšių sintetinių kanabinoidų, MDMA ir kt.).

Nustatyta, kad maždaug per pusmetį, nuo 2022 m. gruodžio iki 2023 m. gegužės, S. V. neteisėtai įsigijo apie 90 gramų psichotropinių bei daugiau nei 125 gramus narkotinių medžiagų, iš kurių daugiau nei 100 gramų sudarė kanapės.

Bylos duomenimis, kvaišalų tiekėją vaikinas susirado per Google Chrome naršyklę, interneto svetainę arba per „Telegram“ programėlę, o už nelegalias prekes atsiskaitydavo atlikdamas išankstinius mokėjimus kriptovaliuta. Vienai tokių siuntų pasiekus Kauno teritorinės muitinės prekių tikrinimo vietą, narkotinės medžiagos buvo surastos ir sulaikytos. Šių medžiagų buvo rasta ir Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnams atliekant kratą įtariamojo namuose.

Teismas pripažino, kad kaltinamasis savo neteisėtais veiksmais padarė dvi labai sunkias, dvi sunkias, vieną apysunkę bei dvi nesunkias nusikalstamas veikas. Atsižvelgdamas į tai bei į kaltinamojo prisipažinimą teismas nubaudė S. V. 13 000 eurų bauda, kurią jis privalo sumokėti per penkiolika mėnesių.

Kauno apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius