Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvaišalų internetu užsisakiusiam klaipėdiečiui skirta 9 tūkst. eurų bauda

Teismas paskelbė nuosprendį byloje, kurioje 25-erių klaipėdietis Tomas Grašys pripažintas kaltu dėl psichotropinės medžiagos kontrabandos bei neteisėto jos disponavimo neturint tikslo jos platinti. Nė gramo kokaino neparsisiuntusiam vaikinui skirta 9 tūkst. eurų bauda, pranešė prokuratūra.
Narkotikai
Narkotikai (asociatyvinė nuotr.) / 123RF.com nuotr.

Bylos duomenimis, nuteistasis 2020 metų balandį internetu užsisakė ir iš Nyderlandų Karalystės atsisiuntė kiek daugiau nei 0,6 gramo psichotropinės medžiagos – kokaino. Siuntai pasiekus Lietuvą bei įtarus, kad joje yra galimai psichotropinių medžiagų, ji buvo sulaikyta Vilniaus teritorinės muitinės pašto poste ir pradėti procesai siuntos gavėjo tapatybei nustatyti.

Pareigūnai sėkmingai išsiaiškino kvaišalus iš užsienio parsisiuntusį jaunuolį, kuris dėl tokių savo veiksmų buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ir teisiamas Klaipėdos apygardos teisme. Klaipėdietis, norėdamas išvengti teistumo, neigė, jog psichotropines medžiagas siuntėsi jis pats. Nuteistasis T.Grašys sukurpė kitą istoriją ir tvirtino, jog pranešimą apie gautą siuntą jis paėmė iš svetimos pašto dėžutės, norėdamas siuntą pasisavinti. Jo teigimu, kas buvo siuntos viduje jis nenutuokė.

Teismas, nepatikėjęs tokia įvykių versija, vaikiną pripažino kaltu ir skyrė jam 9 tūkst. eurų baudą, įpareigojant ją sumokėti per vienus metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo.

Valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Laima Rokanskienė, o ikiteisminį tyrimą atliko Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriaus pareigūnai.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento