Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Labūnavoje prie negyvenamo namo degė elektros laidai

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Labūnavos kaime kilo gaisras, kurio metu išdegė elektros įvadinės apskaitos spintos laidai. Apie gaisrą pranešė ne namo šeimininkai, o pašalinis asmuo, mat namas yra negyvenamas. Dėl kokių priežasčių kilo gaisras – aiškinasi ugniagesių gelbėtų inspektoriai.
Gaisro vietoje
Gaisro vietoje / „Rinkos aikštės“ nuotr.

Pranešė prieš vidurnaktį

Bendrasis pagalbos centras pranešimo apie gaisrą sulaukė 23 val. 16 min. Paskambinęs pranešėjas informavo, jog Kėdainių rajono Pelėdnagių seniūnijos Labūnavos kaimo Linelių gatvėje prie namo atvira ugnimi dega elektros įvadas.

Į įvykio vietą pasiųstas Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pirmasis skyrius ir Pramonės ugniagesių komanda.

Degė atvira ugnimi

Į įvykio vietą atskubėję ugniagesiai šalia namo išvydo liepsnas. Atlikus žvalgybą paaiškėjo, kad ant namo išorinės sienos esančiame elektros įvade dega elektros laidai. Ugniagesiai užgesino liepsnas, iškviestas Energijos skirstymo operatoriaus ESO avarinė tarnyba, atjungtas elektros tiekimas.

„Namas negyvenamas, mūrinis, 2 aukštų. Ugnis neišplito, apdegė elektros skydinė, aprūko elektros skaitiklis, sudegė laidai“, – informavo Džiuginta Vaitkevičienė, Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė.

Dėl kokių priežasčių kilo gaisras – aiškinasi ugniagesių gelbėtų inspektoriai.

Pranešė pašalinis asmuo

Aiškėja, kad apie gaisrą pranešė arba pravažiuojantis asmuo, arba kažkuris iš kaimynų. Deja, kaimynų „Rinkos aikštei“ pakalbinti nepavyko – kitos dienos vidurdienį jų nebuvo namuose.

Vis dėlto labūnaviškiai prisiminė, kad šiame name anksčiau gyveno žmonės, o kurį laiką jis jau negyvenamas – didelį namą apaugę vijokliai, žolynai.

Bendrovė ESO informavo, jog iš tiesų toks gaisras yra pavojingas, mat ugnis gali persimesti ir į patį pastatą, tad gyventojams primena, kad pastebite apgadintus, kibirkščiuojančius elektros įrenginius, ant grindinio ar automobilių nukritusius laidus – kuo skubiau praneškite nemokamu telefonu 1852.

Jei nuo elektros nukentėjo žmogus, kuo greičiau iškvieskite greitąją pagalbą telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas