Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lavoriškėse sulaikyta kontrabandos pilna cisterna: rūkalų vertė viršija milijoną eurų

Lietuvos muitinėje baigti dar sausio 15 d. Lavoriškių kelio poste sulaikytos cigarečių kontrabandos iškrovimo ir skaičiavimo darbai. Tądien muitinės pareigūnai, patikrinę iš Baltarusijos įvažiavusį vilkiką su cisterna, pastarąją rado pilną prikimštą kontrabandinių rūkalų. Iš viso aptikta daugiau nei 300 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė viršija milijoną eurų.
Rasta kontrabanda
Rasta kontrabanda / MKT nuotr.

Cisterną gabenantis vilkikas „Mercedes–Benz“ į Lavoriškių kelio postą iš Baltarusijos atvažiavo sekmadienį, apie 2 val. nakties. Muitinės pareigūnams patikrinus cisterną, paaiškėjo, kad ji buvo prigrūsta rūkalų.

Tačiau kontrabandos iškrovimo darbai gerokai užtruko – ir tik šiomis dienomis paaiškėjo, jog vilkiku iš viso vežta net 304 900 pakelių septynių rūšių rūkalų.

Daugiausia gabenta cigarečių „NZ Gold“, jų rasta 208 tūkst. pakelių. Aptikta ir 35 tūkst. pakelių „Queen Superslim“, taip pat dideli kiekiai rūkalų „NZ 8“, „NZ 10“, ‚Minsk Superslim“ ir „Minsk Capital“, šiek tiek (1 tūkst. pakelių) „Queen Menthol“.

Bendra visos sulaikytos cigarečių kontrabandos vertė su privalomais sumokėti mokesčiais gali siekti daugiau negu 1 mln. eurų.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviems paroms, o vėliau Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu suimtas mėnesiui.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas