Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Protestuotojus puolęs LBGT eitynių dalyvis bus teisiamas

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje L. L. (gim. 1995 m.) kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu sostinės Katedros aikštėje ir Odminių skvere per šių metų vasarą vykusias LGBT eitynes.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2024 m. birželio 8 d. apie 16 val. viešoje vietoje, sostinės Katedros aikštėje, L. L. priėjo prie Lietuvos šeimų sąjūdžio organizuoto susirinkimo dalyvių ir įžūliu elgesiu, pašalinių žmonių akivaizdoje, įtariama, tyčia vėliavos kotu smogė į išskleistą vienos moters rankose laikytą skėtį ir jį sugadino, tokiu būdu padarydamas jai turtinę žalą.

Paskui, žodinio konflikto su kitu asmeniu metu, L. L. dešinės rankos kumščiu pastarajam sudavė smūgį į veidą, po ko žmogus nukrito ant žemės, taip sukeldamas jam fizinį skausmą.

Margaritos Vorobjovaitės nuotr./Piketuotojus provokavęs eitynių dalyvis glėbesčiavosi su A.Armonaite.
Margaritos Vorobjovaitės nuotr./Piketuotojus provokavęs eitynių dalyvis glėbesčiavosi su A.Armonaite.

Tęsdamas savo veiksmus, L. L. viešoje vietoje, Vilniaus Odminių skvere, priėjo prie viešosios įstaigos ,,Krikščioniškosios kultūros institutas“ organizuoto susirinkimo dalyvių ir, matant kitiems asmenims, įžūliu, nepriimtinu, iššaukiančiu elgesiu, užgauliodamas susirinkimo dalyvius, juos provokavo.

Paskui, pribėgęs prie į Odminių skverą dviračiu atvažiavusio vyro, paėmė pastarąjį už kairės rankos ir, tempdamas į save, parvertė jį su dviračiu ant žemės. Vyrui atsikėlus, dar kartą pastarąjį pastūmė, pargriovė ant žemės bei dešinės rankos kumščiu smūgiavo jam į galvos sritį, tokiu būdu sukeldamas dviračiu atvažiavusiam vyrui fizinį skausmą.

Tyrimo metu buvo surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių pagrįstai manyti, kad savo akivaizdžiai agresyviu, įžūliu ir moralės požiūriu nepriimtinu elgesiu L. L. demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai bei sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.

Kaltinamasis savo kaltės nepripažįsta.

Byloje nukentėjusiais pripažinti penki asmenys. Ikiteisminio tyrimo metu buvo pareikšti trys civiliniai ieškiniai.

Baudžiamajame kodekse griežčiausia už viešosios tvarkos pažeidimą numatyta bausmė – laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas