Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijoje įkliuvo girtas lietuvis: lėkė dideliu greičiu, vežė migrantus

Lenkijos policija praneša, kad Legnicoje sulaikė 8-is nelegaliai Lenkijoje esančius svetimšalius. O vežė juos neblaivus Lietuvos pilietis, sustabdytas, nes lėkė dideliu greičiu.

Kaip praneša Legnicos policija, įvykis fiksuotas savaitgalį. Buvo gauta žinių, kad autostrada A4 galimai vežami nelegalūs migrantai.

Policijos patruliai sustabdė dideliu greičiu važiavusį „Opel Zafira“ automobilį, kuriame ir važiavo 8 svetimšaliai, neturėję leidimo būti Lenkijoje.

„Nuo vairuotojo sklido stiprus alkoholio kvapas. Alkotesteris parodė beveik promilę alkoholio. Be to, patikrinus vyro duomenis policijos informacinėse sistemose, paaiškėjo, kad jis šiuo metu laikinai neturi teisės vairuoti“, – pranešė Lenkijos policija.

Rugpjūčio 14 dieną 8 svetimšalius iš policijos pareigūnų perėmė Legnicos pasieniečiai.

Svetimšaliai buvo 24-40 metų amžiaus.

Kaip paaiškėjo, šie žmonės „Opel Zafira“ automobiliu traukė Vokietijos kryptimi. Į Europos Sąjungos asmenys pateko, kaip teigia Lenkijos pasieniečiai, nežinomoje vietoje nelegaliai kirtę Lietuvos ir Baltarusijos sieną.

Automobilį vairavo 48-erių Lietuvos pilietis.

Patikrinus nustatyta, kad svetimšaliai yra Bangladešo ir Egipto piliečiai.

Jie sulaikyti dėl nelegalaus buvimo Lenkijoje, ketinama juos grąžinti į šalį, iš kur atvyko. Iki tol, kol teismas nuspręs juos išsiųsti, svetimšaliai apgyvendinti saugomoje svetimšalių stovykloje.

„Opel“ vairuotojas taip pat sulaikytas. Jam pateikti įtarimai dėl nelegalių migrantų gabenimo, tad tolesnių veiksmų vyras laukia areštinėje. Be to, jam gresia bausmė už vairavimą išgėrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito