Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos kelyje padėti sustojęs lietuvis sulaukė netikėtos „padėkos“

Lenkijos policija praneša apie jų šalyje nukentėjusį Lietuvos pilietį, kuris pasiūlė savo pagalbą degalų pristigusiems ir greitkelyje sustojusiems lenkams. Vyras nuvežė juos į degalinę, tačiau tada sulaukė „padėkos“ – buvo priverstas važiuoti į kitą pusę ir neteko automobilio. Įvykį aiškinasi pareigūnai, užpuolikams pateikti įtarimai.
Įtariamasis lietuvio automobilio vagyste Lenkijos policijoje
Įtariamasis lietuvio automobilio vagyste Lenkijos policijoje / Boleslaveco policijos nuotr.

Žemutinėje Silezijoje esančio Boleslaveco policija informuoja, kad sulaikė du asmenis, kurie įtariami pavogę automobilį iš užsieniečio – Lietuvos piliečio.

Istorija nutiko autostradoje A4 praeitą savaitę. Boleslaveco policijos teigimu, vyras ir moteris iš Karkonošės srities A4 kelyje sustojo avarinėje juostoje, nes jiems baigėsi degalai. Lietuvos pilietis sustojo, norėdamas jiems padėti. Nuvežė žmones į degalinę, kad jie galėtų prisipildyti indą benzino.

Grįžtant pora liepė lietuviui sukti į apylinkes, kur jie laikinai gyvena. Ten iš vairuotojo atėmė raktelius ir nuvažiavo jo automobiliu, kurio vertė, kaip nurodo policija, apie 11,24 tūkst. eurų (apie 50 tūkst. zlotų).

Kaip teigia policija, užsienietis sunkiai orientavosi vietovėje, tačiau pareigūnams pavyko ne tik išsiaiškinti įvykio aplinkybes, bet ir nustatyti bei sulaikyti vagis.

23-ejų moteriai ir 38-erių vyrui pateikti įtarimai.

Jiems uždrausta palikti šalį, taip pat jie privalo reguliariai pasirodyti policijoje. Jiems draudžiama mėginti susisiekti su nukentėjusiuoju.

Kaip teigiama pranešime, įtariamiesiems gresia iki penkerių metų kalėjimo.

Šiuo metu Lenkijos pareigūnai mėgina atgauti lietuvio automobilį – jį pagrobusi porelė spėjo transporto priemonę parduoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito