Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvoje sulaikytas Ukrainoje vogtą visureigį vairavęs baltarusis

Ukrainoje pavogtas, baltarusio vairuojamas visureigis „Opel Mokka“ įstrigo Lietuvoje, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT). Baltarusis pateikė savąjį paaiškinimą, argumentuotai tvirtino nežinojęs, kad automobilis yra ieškomas.
Sulaikytas „Opel Mokka“
Sulaikytas „Opel Mokka“ / VSAT nuotr.

Pasieniečiai Medininkų pasienio kontrolės punkte (PKP), prie sienos su Baltarusija, sulaikė, įtariama, 2022 m. kovą Ukrainoje pavogtą automobilį „Opel Mokka“. Visureigį vairavo Baltarusijos pilietis.

Pirmadienio vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai Medininkų PKP tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvažiuojančio automobilio „Opel Mokka“ ir jo vairuotojo dokumentus.

Rugsėjo 13 d., pagal notaro patvirtintą įgaliojimą vieniems metams visureigį „Opel Mokka“ jis įgijo valdyti iš Rumunijos piliečio.

2022 metų laidos visureigį su lenkiškais valstybinio numerio ženklais vairavo 42-ejų Baltarusijos pilietis.

Patikros metu pasieniečiai nustatė, kad šio, kaip įtariama, vogto automobilio paiešką daugiau kaip prieš dvejus metus, 2022-ųjų kovą, paskelbė Ukrainos teisėsauga.

Vairuotojas paaiškino, kad vos prieš dešimt dienų, rugsėjo 13 d., pagal notaro patvirtintą įgaliojimą vieniems metams visureigį „Opel Mokka“ įgijo valdyti iš 36-erių Rumunijos piliečio, kuris nurodomas kaip automobilio savininkas. Baltarusis tvirtino nežinojęs, kad automobilis yra ieškomas.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Liudytoju apklaustą automobilio vairuotoją pasieniečiai po apklausos paleido.

Automobilis „Opel Mokka“ laikinai saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas