Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas padėjo tašką orgijų Vilniaus policijos komisariate byloje

Kasacine tvarka išnagrinėta skandalinga baudžiamoji byla, kurioje yra nuteisti Vilniaus policininkai Liudvikas Vasiliauskas ir Vytenis Šlenys. LAT atmetė ir pastarojo nuteistojo, ir prokuratūros skundus.
Vytenis Šlenys
Vytenis Šlenys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip žinoma, Vilniaus policininkai Liudvikas Vasiliauskas ir Vytenis Šlenys dėl orgijų komisariate yra nuteisti įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu (žr. susijusius straipsnius), tačiau V.Šlenys su advokatu dar nutarė išbandyti laimę Aukščiausiajame Teisme.

Kasacine tvarka šią bylą pagal V.Šlenio skundą išnagrinėjusi LAT teisėjų kolegija antradienio popietę paskelbė, kad skundas atmetamas.

Bylos duomenimis, būdami valstybės tarnautojais ir dirbdami Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Vilniaus m. antrojo PK Nusikaltimų tyrimų skyriaus tyrėjais, darbo vietoje jie surengė tikrą orgiją – pasikvietė prostitutę, mėgavosi seksu, leido plaštakei svaigintis narkotikais.

Kaip žinoma, Vilniaus policininkų pora teismo nuosprendį dėl sekso ir kvaišalų orgijų komisariate išgirdo 2012 m. birželį. Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas paskelbė, kad abu vyrai kalti.

Abiem buvusiems pareigūnams skirta vienoda bausmė: draudimas 2 metus ir 6 mėnesius dirbti valstybės tarnyboje. 2012 m. spalį šį pirminį nuosprendį patvirtino ir Vilniaus apygardos teismas.

Kasatorius V.Šlenys Aukščiausiajam Teismui bandė įrodyti, kad buvo nuteistas nepagįstai, kad bylą nagrinėję žemesni teismai padarė esminių Baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų. Tačiau LAT konstatavo, kad byla išnagrinėta be pažeidimų, o priimti sprendimai – pagrįsti ir teisėti.

Pastabų dėl šios bylos Aukščiausiajam Teismui turėjo ir Vilniaus apygardos prokuratūros atstovai.

Vilniaus apygardos teisme prokuratūros pozicija buvo, kad seksas tarnybinėse patalpose Vilniaus policininkams turėtų kainuoti po 9 100 litų: nesėkmingai prašyta abiems skirti tokio dydžio baudas.

Kasacinio proceso metu prokurorai atkreipė dėmesį, kad skirtos bausmės – vien draudimo dirbti valstybės tarnyboje – faktiškai jau nebeliko.

LAT teisėjai tam neprieštarauja, tačiau jie nemato pagrindo griežtinti nuteistiesiems bausmių. Bausmės ekspareigūnams už piktnaudžiavimą tarnyba buvo skirtos tokios, kokias numatė tuo metu galioję įstatymai.

„Nuosprendis vykdomas. Nuteistieji jokioje valstybės tarnyboje nedirba. Jie buvo nušalinti dar ikiteisminio tyrimo metu,“ – motyvuodamas nutartį dėl prokuratūros skundo atmetimo, kalbėjo bylą išnagrinėjusios LAT teisėjų kolegijos pranešėjas Vladislovas Ranonis.

Šiandienė Aukščiausiojo Teismo nutartis galutinė ir neskundžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento