Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos-Lenkijos sieną kirtusiame vilkike vežė 20 nelegalių migrantų: slėptuvė – išskirtinėje vietoje

Lenkijos pareigūnai praneša, kad netoli sienos su Lietuva sulaikė vilkiką, kurio priekaboje į Vakarus keliavo 20 nelegalių migrantų. Vilkiką, atvažiavusį iš Lietuvos, vairavo Latvijos pilietis, kuris iš pradžių mėgino sprukti, paskui karštai neigė gabenantis žmones. Dabar jam teks už visa tai atsakyti, kol kas vyras suimtas trims mėnesiams.

Kaip praneša Lenkijos valstybinė mokesčių administracija, jos pareigūnai Budzisko apylinkėse, netoli sienos su Lietuva, sustabdė vilkiką, kurį vairavo Latvijos pilietis. Jis tvirtino, kad važiuoja be krovinio, tačiau pareigūnai sako pastebėję vyro nervingumą, tad priėmė sprendimą patikrinti atidžiau – nukreipti automobilį į pastatą, kur skanuojama.

Tačiau vairuotojas pasiryžo nepaisyti nurodymų – specialiai aplenkė nurodytą pastatą ir mėgino sprukti iš teritorijos, kurioje vykdyta patikra.

Pasprukti jam nepavyko, vilkiką teko apsukti. Klausiamas, ar sunkvežimyje yra kitų žmonių, vyras iš pradžių tai neigė, tačiau vėliau, pareigūnams jau ruošiantis pradėti skanavimą, pripažino vežęs paslėpęs migrantus.

Pareigūnai rado slėptuvę, kuri buvo įrengta priekinėje priekabos sienelėje, kur paprastai yra šaldymo įranga. Šioje „patalpoje“ iš viso slėpėsi 20 svetimšalių. Jie perduoti Lenkijos pasieniečiams. Perimtas ir pats vilkikas.

Vairuotojas už nelegalų žmonių gabenimą suimtas teisme trims mėnesiams.

Iš kur vežti šie žmonės, nepranešama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito