Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 13

Lukas, Karina, Silvestras, Artūras: nemalonu susipažinti, nes jie – sukčiai

„Internetiniai“, „kibernetiniai“, „finansiniai“, „telefoniniai“ ar bet kitaip elektroninėje erdvėje iš savojo pogrindžio sistemingai veikiantys įvairaus plauko nusikaltėliai jau seniai yra tapę abstrakčiu pavojaus šaltiniu, apie kurį visi yra girdėję, tačiau konkretus susidūrimas su jais daugeliui baigiasi finansiniais nuostoliais.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Gyventojai ir įmonės apie sukčiavimo metodus informuotos, prevencinių patarimų nestinga, tačiau kiekvieną dieną glumina ir nukentėjusiųjų skaičius, ir prarandamų pinigų sumos.

Ar dirbate, ar atostogaujate, ar netgi nieko aktyviai neveikiate – šiuolaikinių sukčių taikiniu rizikuojate tapti įvairiausiomis aplinkybėmis bei netikėčiausiais momentais. Jie geba apsimesti paštininkais, socialiniais darbuotojais, pareigūnais, bankininkais, investavimo patarėjais, o visų sukčiavimo modelių, jų atmainų skaičiaus niekas tikriausiai nė nemėgino apskaičiuoti.

Lukas, Kęstutis, Karina, Silvestras, Evaldas, Artūras – tai tik dalis teistų „sukčių gildijos“ atstovų, su kuriais galima betarpiškai susipažinti.

Visgi ne kiekvienam šios socialinės-ekonominės-kriminalinės epidemijos kūrėjui pasiseka išlikti saugiame pogrindyje – nemažai tokių asmenų yra demaskuojami.

Kas tie niekdariai, laiškais, skambučiais, elektroniniais įsilaužimais, o kartais ir fiziniais kontaktais ciniškai grobiantys žmonių ar bendrovių turtą?

Lukas, Kęstutis, Karina, Silvestras, Evaldas, Artūras – tai tik dalis pričiuptų ir teistų „sukčių gildijos“ atstovų, su kuriais galima betarpiškai susipažinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas