Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prisimaištavo: Klaipėdoje suimtas 40 mašinų apgadinęs ir parduotuvėje rūbus padegęs paauglys

Maištinga siela – taip galima būtų apibūdinti vienuose globos namuose augantį paauglį, kuris antradienio vakarą Klaipėdos „Akropolyje“ apdegino drabužius, o dar visai neseniai kartu su bendraamžiais apgadino dešimtis automobilių. Paauglys, kuriam šiemet dar tik sueis 15 metų, suimtas mėnesiui.
Drabužių parduotuvėje
Drabužių parduotuvė (asociatyvinė nuotr.) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienio vakarą, apie 19 valandą vakare į „Akropolį“ vyko policijos pareigūnai. Vienoje parduotuvių paauglys sugadino salėje kabėjusius rūbus. Žiebtuvėlį išsitraukęs jaunuolis juos apdegino. Pareigūnai netruko nustatyti, kas įvykdė nusikaltimą ir sulaikė iš globos namų pasprukusį paauglį.

Paaiškėjo, jog jaunas vyrukas maištauja ne pirmą kartą. Kovo 10 d. naktį tas pats jaunuolis kartu su dviem bendraamžiais apgadino apie 40 automobilių.

Keliaudami gatvėmis trys vaikinai, tarp kurių vienas buvo iš globos namų, spardė automobilių veidrodėlius.

Kaip 15min sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Jūratė Albrektienė, keliaudami Varpų, Smiltelės ir Liubeko gatvėmis trys vaikinai, tarp kurių vienas buvo iš globos namų, spardė automobilių veidrodėlius. Žalos siekia nuo 30 iki 150 eurų. Ikiteisminį tyrimą pareigūnams teks nutraukti dėl nusikaltėlių amžiaus, tačiau jeigu būtų pareikšti civiliniai ieškiniai, juos gali tekti atlyginti tėvams bei globėjams.

Dėl ne pirmą kartą padarytų nusikaltimų globos namų auklėtinis trečiadienį buvo suimtas vienam mėnesiui. Pasak J.Albrektienės, jei vaikinas būtų tiesiog apgadinęs drabužius, būtų vėlgi išvengęs atsakomybės, tačiau jis tai padarė visuotinai pavojingu būdu, tai yra, padegdamas.

Kaip 15min sakė Klaipėdos apylinkės teismo atstovė Olga Sadovskaja, prokurorė prašė vaikiną suimti dviems mėnesiams, tačiau prašymas tenkintas iš dalies ir jis suimtas mėnesiui.

„Šiuo metu jo atžvilgiu yra pradėti penki ikiteisminiai tyrimai dėl galimų padarytų veikų nuosavybei. Taip pat ne kartą buvo pradėtos administracinės teisenos dėl administracinių nusižengimų – smulkios vagystės, turto sunaikinimas ir panašiai. Iki šiol dėl jauno amžiaus jis negalėjo būti traukiamas atsakomybėn. Pagal bylos duomenis, daromos jo veikos sunkėja ir siekiant jį sulaikyti nuo kitų nusikalstamų veikų jam skirtas suėmimas“, – sakė O.Sadovskaja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas