Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trijulė įsilaužė į namą, sumušė šeimininką gumine lazda ir net sukūrė laužą

Kauno apygardos teismas kovo 3 dieną priėmė apkaltinamąjį nuosprendį byloje, kurioje trys marijampoliečiai – Paulius Kurmilevičius, Evaldas Guščius ir Lionius Klusaitis, buvo kaltinami dėl plėšimo, sunkaus sveikatos sutrikdymo bei neteisėto mokėjimo priemonės disponavimo ir jos panaudojimo, – pranešimu spaudai informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Suimta moteris
Suimtasis teisme/ Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Bylos duomenimis, 2021 metų liepos 24 dienos vakarą visi trys kaltinamieji įsibrovė į 1961 metais gimusio Marijampolės rajono gyventojo namus ir sunkiai jį sužalojo.

Prieš nukentėjusįjį smurtauta ilgai ir žiauriai, jis muštas gumine lazda, įvairiais daiktais ir kumščiais.

Įsibrovimo metu vienas iš užpuolikų nuo stalo paėmė šūsnį laikraščių, juos uždegė ir numetė ant lovos, prie ten sėdėjusio nukentėjusiojo vyriškio.

Ant uždegtų laikraščių pradėjo mesti kitus popierius - kurti laužą.

Užpuolikas rėkė, kad padegs vyriškį, jei šis neatiduos banko kortelės. Pamatęs, kad gali kilti gaisras, kitas užpuolikas nuo lovos numetė tuos degančius popierius ant žemės ir juos sumindė užgesindamas ugnį.

Kaltinamieji iš nukentėjusiojo namų išsinešė televizorių, gitarą, plaukų kirpimo mašinėlę bei banko atsiskaitymo kortelę. Iš nukentėjusiojo smurtu išgavę banko kortelės PIN kodą, du įsibrovėliai – P.Kurmilevičius ir E.Guščius, išvyko iki bankomato ir pasikėsino išsigryninti 120 eurų, tačiau pinigų nepaėmė dėl nepakankamo pinigų likučio.

Tuo metu trečiasis kaltinamasis liko kartu su nukentėjusiuoju ir jį stebėjo.

Negalėjo išsikviesti pagalbos

Bejėgiškos būklės nukentėjusį namuose kitą dieną rado jo šeimos narė, o namo šeimininko telefonas buvo rastas įmestas į vandenį, galimai todėl, kad šis negalėtų išsikviesti pagalbos.

Vėliau ekspertai nukentėjusiajam nustatė sunkų sveikatos sutrikdymą.

Visi trys marijampoliečiai kaltinti dėl keturių Baudžiamojo kodekso straipsnių: plėšimo (BK 180 str. 2 d.), sunkaus sveikatos sutrikdymo (BK 135 str. 2 d. 9 p.), neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone (214 str. 1 d.) ir dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo (215 str. 1 d.).

Skyrė įkalinimus

Kauno apygardos teismas pritarė valstybinį kaltinimą palaikiusio Marijampolės apylinkės prokuroro siūlomai bausmei ir paskyrė visiems trims kaltinamiesiems griežtas bausmes.

P.Kurmilevičius ir E.Guščius pripažinti kaltais dėl visų 4 jiems inkriminuotų nusikalstamų veikų, subendrinus bausmes jiems paskirtos 7 metų laisvės atėmimo bausmės.

L.Klusaičio atžvilgiu teismas priėmė švelnesnį nuosprendį, išteisinus jį dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo (KB 135 str. 2 d. 9 p.). Subendrinus bausmes dėl likusių nusikalstamų veikų, jam paskirta 3,5 metų laisvės atėmimo bausmė.

Priteisė tūkstančius

Byloje taip pat pilnai priteisti nukentėjusiojo civiliniai ieškiniai turtinei bei neturtinei žalai atlyginti, kurių bendra suma beveik 11 000 eurų, bei Kauno teritorinės ligonių kasos ieškinys daugiau nei 18 000 eurų sumai.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras Oskaras Martynaitis. Ikiteisminį tyrimą byloje atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas