Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 12 12

Medžioklė šalia bendro naudojimo kelio suglumino pravažiuojančius: ar tai legalu?

Internete pasirodė vaizdo įrašas, užfiksuotas Mažeikių rajone. Jame įamžintas medžiotojas, kuris medžiojo tiesiog stovėdamas ant bendro naudojimo kelio. Tačiau medžioklės ekspertai sako, kad šioje situacijoje jokių nusižengimų medžioklės taisyklėms nėra, o toks vaizdas gyventojų neturėtų gluminti.
Medžioklė nuo kelio
Medžioklė nuo kelio / Stop kadras

Nufilmavo medžioklę nuo kelio

Internete pasirodęs vaizdo įrašas užfiksuotas pirmosiomis žiemos dienomis Mažeikių rajone. Medžiagoje, filmuotoje iš važiuojančio automobilio vidaus, matosi šalia kelio stovintis automobilis „Audi A6“. Greta jo – medžiotojas su ant stovo laikomu ginklu. Kiek vėliau matosi ir tai, jog lauke guli sumedžiotas gyvūnas.

„Vieną nušovė. Negana. Reikia dar. Čia iš viso – legalu taip? Pasirėmęs į „audinę“ savo. Va, guli vienas našlaitėlis“, – vaizdo įrašą komentuoja automobiliu važiavę vyras ir moteris.

VIDEO: Medžioklė nuo kelio Mažeikių rajone

Šiuo vaizdo įrašu internete pasidalijusi moteris sunerimo, ar toks medžioklės būdas yra teisėtas ir ar medžiotojai gali medžioti tiesiog sustoję bendro naudojimo kelyje.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė teigė, kad dėl šio įvykio policijos pareigūnai jokio pranešimo nesulaukė, o medžiotojo veiksmų teisėtumą šiuo atveju turėtų įvertinti medžioklės ekspertai.

Medžiotojo veiksmuose pažeidimų nėra

15min komentaro dėl vaizdo įraše matomo medžioklės fakto kreipėsi į Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugiją. Jos direktorius Laimonas Daukša teigė, kad nors užfiksuotas vaizdas tikrai nekasdienis ir suglumino pravažiuojančius žmones, tačiau jokių neteisėtų medžiotojo veiksmų tame nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius