Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 28 /14:14

Mergaitės pagrobimu įtariamam G.Filipavičiui skirta stacionarinė teismo psichiatrijos ekspertizė

Kauno apylinkės teismas vasario 28 dieną priėmė nutartį, kuria mergaitės pagrobimu Kaune įtariamam 42-ejų metų Gediminui Filipavičiui skirta stacionarinė teismo psichiatrijos ekspertizė.
Gediminas Filipavičius teisme
Gediminas Filipavičius teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šiandien Kauno apylinkės teismo teisėja priėmė nutartį, kuria Gediminui Filipavičiui skirta stacionarinė teismo psichiatrijos ekspertizė“, – pranešė Kauno apylinkės teismo atstovė spaudai Tautvilė Merkevičiūtė.

Ši nutartis neskundžiama.

VIDEO: Mergaitę pagrobęs G.Filipavičius prabilo Kauno teisme

G.Filipavičius turėtų būti perkeltas iš areštinės į specializuotą medicinos įstaigą. 15min žiniomis, jam ekspertizė turėtų būti atliekama Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertiniame skyriuje.

Jei jis bus pripažintas nepakaltinamu, prokuratūra prašys teismo G.Filipavičiaus neįkalinti, o skirti jam priverčiamąsias medicinos priemones.

Prokuroras priims nutarimą

Kaip 15min teigė Kauno apylinkės teismo pirmininkas Arūnas Purvainis, prokuroras Mindaugas Sabaitis į ikiteisminio tyrimo teisėją kreipėsi dėl psichiatrinės ekspertizės paskyrimo G.Filipavičiui.

„Kadangi ekspertizė paskirta ir tyrimas bus atliktas ekspertinėje įstaigoje, dar turi būti išspręstas ir tokio įtariamojo į specialią įstaigą atidavimo šiam ekspertiniam tyrimui atlikti klausimas.

Šiuo konkrečiu atveju prokuroras į ikiteisminio tyrimo teisėją kreipiasi tik dėl ekspertizės paskyrimo. Kadangi asmuo yra suimtas, tokiu atveju, pagal įstatymą, jis gali būti atiduotas į ekspertinę įstaigą atlikti jam paskirtą stacionarinę ekspertizę prokuroro nutarimu“, – procedūras 15min paaiškino A.Purvainis.

Taigi prokurorui priėmus tokį nutarimą, bus organizuojamas G.Filipavičiaus pristatymas iš suėmimo vietos į ekspertizės atlikimo vietą.

„Netyčia“

Kol ikiteisminis tyrimas dėl mergaitės pagrobimo vis dar vyksta, Kauno apylinkės teisme šiuo metu nagrinėjamos trys su G.Filipavičiumi susijusios administracinės bylos. Vienos jų nagrinėjame, vasario 21-ąją, G.Filipavičius dalyvavo gyvai – pirmą kartą buvo pristatytas į teismo posėdžių salę.

Gausiai susirinkusiems žurnalistams jis teigė nenorėjęs grobti mergaitės.

„Netyčia taip gavosi. Nenorėjau“, – teištarė G.Filipavičius, o vėliau paaiškino, ką rengėsi daryti toliau su pagrobta mergaite.

Užsidirbo mėlynę

15min primena, kad sausio 7 d. vakarą Chemijos g. Kaune dingo mažametė mergaitė, jos dvi dienas ieškojo gausios policijos, kitų tarnybų ir savanorių pajėgos.

Socialiniuose tinkluose pradėta kalbėti, kad mergaitę autobuso stotelėje į automobilį galėjo įsodinti nežinomas vyras.

Galiausiai mergaitė kartu su 1981 m. gimusiu pagrobėju sausio 9 d. vėlų vakarą rasta apie 1,5 km nuo pagrobimo vietos nutolusiame garaže.

Išlaisvinant vaiką dalyvavo Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai, kurie įsilaužė į garažą Technikos g., sulaikė įtariamąjį ir išlaisvino mergaitę. Vėliau vieno iš posėdžio teisme metu ant G.Filipavičiaus veido (dalyvavo nuotoliu iš areštinės) buvo matoma mėlynė. Tikėtina, ji atsirado šio sulaikymo metu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Gediminas Filipavičius sulaikymo kameroje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Gediminas Filipavičius sulaikymo kameroje

Sausio 10 d. Kauno apylinkės teismas leido maksimaliam 3 mėnesių terminui suimti mergaitės pagrobimu įtariamą G.Filipavičių.

G.Filipavičius šią kardomąją priemonę apskundė, prašydamas paskirti namų areštą ir intensyvią priežiūrą. Teisiamasis, prašydamas sušvelninti kardomąją priemonę, argumentavo tuo, kad suėmimas yra neproporcingas.

Tačiau šį prašymą teismas atmetė.

Turimomis žiniomis, jokių parodymų apie savo galimai įvykdytą nusikaltimą sulaikytasis iki šiol neduoda. Įtarimai nuo to laiko jam išsiplėtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas