Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metai po 3 gyvybes nusinešusios avarijos Plungėje: kaltininkui gresia iki 10 metų nelaisvės

Spalio 4-ąją sueina lygiai metai po kraupios avarijos kelyje Palanga-Šiauliai, kai per eismo įvykį žuvo trys ugniagesio iš Radviliškio šeimos nariai, dar keturi žmonės buvo sunkiai sužaloti. Tyrimą pabaigę prokurorai, surašę kaltinamąjį aktą, antradienį kreipėsi į teismą. Kaltininkui, kuris nelaimės metu buvo neblaivus, gresia įkalinimas nuo 3 iki 10 metų.
Sudaužyti automobiliai
Sudaužyti automobiliai / Nojaus nuotr.

Nelaimė nutiko, kai 91-ajame kelio Šiauliai-Palanga kilometre susidūrė ugniagesio vairuojamas „BMW 520i“ ir visureigis „Hyundai Galloper“. Eismo įvykio vietoje iš karto žuvo „BMW“ važiavusi moteris ir trimetė mergytė.

36-erių ugniagesys Ramūnas Dargužas mirė pakeliui į ligoninę. Išgyveno tik viena šeimos narė – dešimtmetė duktė. Mergaitė ilgai buvo gydoma ligoninėje.

Sunkiai sužalotas ir „Hyundai“ vairavęs 44-erių I.Cvetkovas. Jam buvo amputuota ranka, lūžęs žastikaulis, sužalota plaštaka, sukrėstos galvos smegenys. Sužalotos kartu važiavusios keleivės: 41-erių moteris patyrė daugybinius veido, krūtinės srities lūžius, penkiolikametei sukrėstos smegenys. Dar vienas keleivis – kartu vykęs I.Cvetkovo dukters draugas – atsipirko nežymiais sužeidimais.

Kaltininkas buvo neblaivus

Po nelaimės beveik visus metus buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuroras Juozas Sykas teigė, kad jau antradienį byla pasieks teismą.

„Išsiaiškinta, kad „Hyundai“ vairuotojas Igoris Cvetkovas, kuriam vėliau nustatytas 1,68 promilės girtumas, leisdamasis nuo kalno išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą. Likus keliems metrams iki susidūrimo jis sugrįžo į savo juostą, o tuo pat metu priešpriešais važiavęs „BMW“, siekdamas išvengti susidūrimo, pasuko į kairę“, – teigė J.Sykas.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Juozas Sykas
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Juozas Sykas

Pats kaltinamasis neigia savo kaltę ir tikino prokurorams važiavęs „savo juosta“.

„Tačiau ekspertizė aiškiai parodė, kokie veiksmai vyko iki susidūrimo. Kodėl jis kirto ištisinę juostą ir išvažiavo į kitą kelio pusę – neaišku“, – aiškino prokuroras. Buvo keliama versija, kad apsvaigęs vyras galėjo ir prisnūsti.

I.Cvetkovui areštuotas turtas, jam pateiktas 650 tūkst. eurų ieškinys.

Baudžiamasis kodeksas už Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimą, kai vairuotojas neblaivus, numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 10 metų. „Alternatyvų šiai bausmei nėra“, – teigė prokuroras.

Žuvusiųjų artimųjų neatsiprašė

Kaip teigė prokuroras J.Sykas, kaltinamasis po nelaimės neatsiprašė žuvusiųjų artimųjų ir nė nebandė su jais susisiekti.

Paaiškėjo, kad dar prieš šešerius metus klaipėdietis I.Cvetkovas buvo baustas administracine tvarka už tai, kad vairavo neblaivus.

Vienoje įmonėje vidaus apdailos darbus dirbęs vyras kovą išsiskyrė su žmona. Anot tyrėjų, jo turto aiškiai nepakanka pateiktam ieškiniui atlyginti.

Prokuroro teigimu, jau po kelių savaičių I.Cvetkovui gali tekti stoti prieš teismą.

Našlaitę globoja močiutė

Po nelaimės našlaite likusi žuvusio ugniagesio duktė šiuo metu gyvena su močiute. Mergaitė ilgai buvo gydoma ligoninėse.

Lemtingą 2015-ųjų spalio 4-osios vakarą Dargužų šeima vyko iš Palangos, kur šventė vyresniosios dukters vienuoliktąjį gimtadienį, kuris turėjo vykti po kelių dienų.

Po susidūrimo keturmetė, sėdėjusi vaikiškoje kėdutėje žuvo išsyk. Tada pasigirdo įtarimų, kad vaikas, kurio kūnelis rastas už kelių metrų nuo eismo įvykio vietos, galėjo būti neprisegtas. Tačiau J.Sykas teigė, kad įtarimai nepasitvirtino – Dargužų šeima vaiką buvo prisegusi pagal saugos taisykles.

I.Cvetkovo automobilį apdraudusi kompanija sutiko mergaitei išmokėti 5000 eurų sumą neturtinei žalai atlyginti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito