Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 16

Metalo surinkėjai sės už grotų: bandė pavogti kareivinių siją, o paaiškėjo, kad ji – istorinė vertybė

Iš surinktų metalo atliekų pardavimo pragyvenantis Robertas Ivanovas su savo draugu Vytautu Petru Dadurka įsivėlė į istoriją, kainavusią jiems laisvę. Pasikėsinę Kauno tvirtovės tarpinėse kareivinėse išpjauti metalines sijas, jie buvo užklupti nusikaltimo vietoje. Paaiškėjo, kad objektas yra saugomas, o nusižiūrėtas grobis – istorinė vertybė. Už tai teismas juos pasiuntė už grotų.
Kauno tvirtovės tarpinės kareivinės
Kauno tvirtovės tarpinės kareivinės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

11 kartų (8 Lietuvoje ir 3 užsienyje) teistas bei 35 kartus administracine tvarka penkerių metų laikotarpiu baustas 40-metis R.Ivanovas ir 7 kartus teistas bei 2 kartus administracine tvarka baustas 54-erių metų V.P.Dadurka Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų 2022 metų balandžio 25 dienos nuosprendžiu buvo pripažinti kaltais dėl pasikėsinimo pavogti didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes bei jų sugadinimo.

Kaip teigta kaltinamajame akte, šie du kauniečiai, veikdami bendrininkų grupėje, 2021 metų vasario 6 dieną apie 12 valandą pateko į apleistoje nenaudojamų sodų teritorijoje esantį kultūros paveldo objektą – Kauno tvirtovės tarpines kareivines Gudobelių take, be to, pasinaudodami propano dujomis, pasikėsino pagrobti vertingąją savybę – metalinę siją, tačiau nusikalstamos veikos nebaigė dėl nuo jų valios nepriklausančių aplinkybių – pasibaigė dujos.

Tęsdami savo nusikalstamą veiką, į nusikaltimo vietą, kur važiuodavo dažnai, nes žmonės ten išmesdavo šiukšles, tarp kurių būdavo ir metalo laužo, abu grįžo vasario 8 dieną apie 13.10 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas