Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Migrantų vežiojimas per Lietuvą: vieni gabena, suvilioti pinigų, kiti praneša pareigūnams

Daugėja sąmoningų taksi vairuotojų ir pavežėjų, kurie nesusigundo geru, bet rizikingu uždarbiu. Jie informuoja pareigūnus apie savo klientus – neteisėtus migrantus, kurie tokiu būdu per Lietuvą mėgina pasiekti Vakarų Europą.
Temos iliustracija
Temos iliustracija / VSAT archyvo nuotr.

Pirmadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnams kolegos iš policijos perdavė keturis migrantus: du indus, 19-os ir 21-erių, 20-metį afganistanietį ir 40-metį pakistanietį. Nė vienas jų neturėjo asmens dokumento, suteikiančio teisę atvykti ir būti Šengeno erdvėje. Tyrimo metu paaiškėjo, kad užsieniečiai į Lietuvą atvyko iš Latvijos, į kurią pateko neteisėtai kirtę sieną iš Baltarusijos. Pasinaudodami taksi paslaugomis, iš Šiaulių planavo pasiekti Lenkiją, o iš ten – vieną iš Vakarų Europos valstybių.

Pasinaudodami taksi paslaugomis, iš Šiaulių planavo pasiekti Lenkiją.

Tačiau jų ketinimus nelauktai sugriovė susipratęs (arba atsargus) taksistas, apie įtarimą sukėlusius klientus pranešęs pareigūnams.

Sulaikytieji migrantai apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre. Išsiaiškinus įvykio aplinkybes, šis ketvertas bus perduotas Latvijos pasieniečiams.

VSAT pareigūnai išsiaiškina atvejus, kai neteisėti migrantai per Lietuvą į Lenkiją keliauja naudodamiesi taksi ar pavežėjų paslaugomis. Tačiau pastebimas ir didėjantis vežėjų sąmoningumas.

Per mėnesį tai jau trečias kartas, kai pasieniečiams perduodami neteisėti migrantai, apie kuriuos informuoja patys taksistai ar pavežėjai. Rugpjūčio viduryje apie tris tokius pakeleivius pranešė „Bolt“ pavežėjas iš Panevėžio rajono. O paskutinėmis liepos dienomis kitas vairuotojas informavo, kad Joniškio rajone į jo automobilį įsėdo penki į migrantus panašūs keleiviai.

Primename, kad dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną įstatyme numatyta baudžiamoji atsakomybė – bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Ir transporto priemonės, kuria buvo gabenti migrantai, konfiskavimas. Paskutinį kartą pasieniečiams gegužės pradžioje įkliuvo „Bolt“ pavežėjas, kuris neteisėtai vežė keturis užsieniečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito