Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 05 05 /2013 05 06

Mikroautobusas „Renault“ su angliškais numeriais Vilniaus rajone trenkėsi į motorolerį ir jį prieš save stūmė kelis šimtus metrų, du žmonės išvežti į ligoninę, „Renault“ spruko, bet buvo surastas

Du žmonės buvo sužaloti sekmadienio vakarą Vilniaus rajone, Didžiosios Riešės kaime, mikroautobusui su angliškais numeriais taranavus motorolerį. Motorolerį mikroautobusas prieš save stūmė kelis šimtus metrų, o vėliau spruko iš avarijos vietos. Tiesa, nuvažiavo jis netoli.
Avarijos vietoje Vilniaus rajone, Didžiojoje Riešėje
Įvykio vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Sekmadienį apie 21.30 val. Didžiosios Riešės gyventojai atkreipė dėmesį į neįprastą garsą Molėtų gatvėje – pasigirdo kurį laiką trukęs keistas cypimas, vėliau nedidelis trenksmas ir viskas nutilo. Arčiausiai gyvenantys žmonės išbėgo pažiūrėti, kas įvyko. Maždaug ties Molėtų g. ir Lauko g. sankryža jie aptiko griovyje gulintį sudaužytą motorolerį. Apie įvykį žmonės pranešė policijai.

Sekite mus socialiniame tinkle „Facebook“ ir pirmi sužinokite svarbiausias naujienas. Mes nenorime jūsų gąsdinti, mes tik norime padėti gyventi saugiau.

„Dar spėjome pamatyti šviesų mikroautobusą. Jis buvo stabtelėjęs, tačiau labai greitai nuvažiavo“, – praėjus kelioms minutėms po įvykio 15min.lt žurnalistui pasakojo liudininkai.

Nukentėjusių žmonių iš karto po incidento įvykio liudininkai neaptiko, tad buvo spėjama, kad mikroautobusas trenkėsi į stovintį motorolerį. Keista buvo tai, kad po avarijos degė motorolerio žibintai.

Tuo pat metu bendruoju pagalbos telefonu paskambino dar viena Didžiosios Riešės gyventoja. Ji pranešė, kad vedžiodama šunį Molėtų g. ir Samanų g. sankryžoje, griovyje, aptiko gulintį kruviną, kaip pati spėjo, automobilio partrenktą vyrą. Jis buvo rastas už kelių šimtų metrų nuo griovyje gulinčio motorolerio.

„Išgirdau trenksmą ir pamačiau mikroautobusą, kuris prieš save stūmė motorolerį. Žmonių ant jo nebuvo, tik girdėjosi keistas cypimas. O vėliau radau žmogų“, – 15min.lt žurnalistui sakė liudininkė.

Į įvykio vietą atskubėjus greitosios pagalbos medikams ir policijai paaiškėjo, kad griovyje guli ne vienas, o du kruvini vyrai. Vienas buvo gana sunkiai sužalotas, jį medikai iš karto išvežė į ligoninę.

Greitosios pagalbos automobilį nulydėjo ir policijos ekipažas. Įtarta, kad sužalotasis gali būti neblaivus.

Kitas sužalotas vyras dar sugebėjo vaikščioti, tačiau ir jis buvo akivaizdžiai apsvaigęs, susikalbėti su vyriškiu buvo sudėtinga.

„Aš iš ryto važinėjau mopedu, dabar nevažinėjau“, – sakė jis 15min.lt žurnalistui.

Tačiau atkreipus dėmesį į tai, kad jis yra kruvinas, jo galva sužalota, išdraskyti ir krauju plūsta sėdmenys, vyras tarė: „Aš pretenzijų niekam neturiu, nieko nenoriu, man viskas gerai.“

Atvykusi antra greitosios pagalbos medikų brigada į ligoninę išvežė ir jį.

Avarijos vietoje policininkai aptiko sidabrinio automobilio detalių. O netrukus prie pareigūnų privažiavę žmonės pranešė, kad už poros kilometrų esančioje prekybos centro „Link Molėtų“ aikštelėje stovi be priežiūros paliktas apdaužytas sidabrinis mikroautobusas „Renault“ su angliškais numeriais.

Spėjama, kad būtent šis mikroautobusas ir taranavo motorolerį. Mikroautobuso vairuotojas taip skubėjo sprukti iš įvykio vietos, kad paliko atidarytą langą ir raktelius užvedimo spynelėje.

Vilniaus rajono policija dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Papildyta: Policijos departamentas praneša, kad mikrautobusas galėjo būti vogtas. Kaip rašoma policijos pranešime, sekmadienį apie 21.40 val. Vilniaus r., Didžiosios Riešės kaime, Molėtų g., automobilių stovėjimo aikštelėje, vyriškis sumušė V.B. (gim. 1970 m.) ir pagrobė automobilį „Renault Master“ (pagaminimo metai nustatinėjami).

Po kiek laiko automobilis buvo surastas tame pačiame Didžiosios Riešės kaime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas