Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitinės pareigūnai išardė sulaikytus modulinius namelius: viduje – apie 0,5 mln. eurų vertės kontrabanda

Lietuvos muitinėje baigti dviejų modulinių namų ardymo darbai: detaliai patikrinus abiejų pastatų konstrukcijas, jose rasta beveik 100 tūkst. pakelių nelegalių baltarusiškų rūkalų.
Kontrabanda moduliniuose nameliuose
Kontrabanda moduliniuose nameliuose / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Tranzitu per Lietuvą į Latviją iš Baltarusijos gabenti nameliai Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnų buvo sulaikyti dar rugsėjo 15 d., Šalčininkuose, kai muitininkai, panaudoję rentgeno kontrolės sistemą, statiniuose aptiko slaptavietes su cigaretėmis.

Namelių tikrinimo darbai dėl jų sudėtingumo užtruko iki spalio antrosios savaitės. Pastatus ardę pareigūnai slaptavietes su kontrabandinėmis cigaretėmis „NZ Gold“ aptiko kone visose namų vidinėse sienose, o taip pat lubose ir grindyse. Tačiau išorinės statinių sienos buvo pilnos savotiškos specifinės šiltinimo medžiagos su paminkštinimu – muitininkų nuomone šitaip galimai mėginta „apgauti“ Lietuvos muitinės rentgeną.

Kontrabandininkai stengėsi kuo kruopščiau paslėpti cigaretes. Pareigūnų vertinimu, slaptavietės su cigaretėmis buvo įrenginėjamos jau pačioje namų statybos pradžioje, dar surinkinėjant namelių karkasus, o komunikacijos išvedžiotos ir apdaila padaryta jau vėliau.

Iš viso rasta beveik 200 dėžių – 99 760 pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 447 tūkst. eurų.

Ikiteisminis tyrimas dėl šios kontrabandos sulaikymo yra tęsiamas, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras.

Išardytų namelių dalys kol kas sandėliuojamos Lietuvos muitinėje – ar jos bus sunaikintos, ar parduotos aukcione – spręs teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas