Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Muitininkai puspriekabės stoge aptiko cigarečių kontrabandos slėptuvę

Muitinės pareigūnai gegužės 1-osios naktį Raigardo kelio poste sulaikė įmantriai paslėptą cigarečių kontrabandą. Nelegalūs rūkalai buvo slepiami iš Baltarusijos įvažiavusio krovininio vilkiko puspriekabės tentinio stogo konstrukcijose. Ten aptikta 27 tūkst. pakelių cigarečių, jų vertė – apie 200 tūkst. litų.
Muitininkai aptiko kontrabandinių cigarečių
Muitininkai aptiko kontrabandinių cigarečių / MKT nuotr.

Kaip rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos pranešime, apie 0.30 val. iš Baltarusijos Respublikos į Raigardo kelio postą vilkiku „Volvo“ atvažiavęs baltarusis V.H. pareigūnams sakėsi per Lietuvą ketinantis grįžti į Lenkiją, iš kur į Baltarusiją vežė krovinį. Važiuoti per Lietuvą nusprendęs, nes čia pasienyje trumpesnės eilės.

Tačiau Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai, apžiūrinėdami vilkiko puspriekabę, atkreipė dėmesį į kai kuriuos konstrukcinius puspriekabės sijų pakeitimus.

Buvo nuspręsta vilkiką detaliai patikrinti ir netrukus paaiškėjo, kad muitininkų įtarimai pagrįsti. Puspriekabės lubose rasta įrengta slėptuvė, kur pareigūnai rado 27 tūkst. 320 pakelių Baltarusijoje gaminamų cigarečių „Fest“.

Bendra nelegalių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 200 tūkst. litų. Sulaikyta ir transporto priemonė, kuria gabenta kontrabanda.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką.

V.H. iš pradžių buvo sulaikytas dviem paroms, o ketvirtadienį Kauno apylinkės teismo sprendimu jis buvo suimtas dviem mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas