Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muitininkai sulaikė rekordinę kontrabandą: beveik 600 tūkst. pakelių cigarečių maskuoti sausainiais

Tai didžiausias šiemet nelegalių cigarečių sulaikymas Lietuvos muitinėje – 2,6 mln. eurų vertės rūkalus Lietuvos muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė Lietuvos – Lenkijos pasienyje. Praėjusią savaitę, pareigūnams ten patikrinus vieną iš vilkikų, tariamai gabenusį baldus, mašinoje buvo rasta 572 tūkst. pakelių įvairių Baltarusijoje gamintų cigarečių.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Penktadienį, spalio 11 d., apie 15.30 val., tarptautiniame greitkelyje E67 patruliavę pasieniečiai ir Kauno teritorinės muitinės pareigūnai vienoje iš pasienio degalinių patikrino ten lūkuriavusio Baltarusijos piliečio vairuojamą krovininį vilkiką „Mercedes Benz“. Nors vairuotojas teigė į Vakarų Europą vežantis baldų krovinį, pareigūnus nustebino tai, kad puspriekabės viduje dvi galinės paletės buvo pakrautos visai ne baldais, o sausainiais.

Norėdami išsiaiškinti situaciją ir detaliai patikrinti krovinį, pareigūnai vilkiką palydėjo į Kybartų kelio postą. Ten paaiškėjo, kad visos likusios puspriekabės viduje buvusios paletės irgi buvo be deklaruotų baldų. Tačiau ir be sausainių – jos buvo pilnos dėžių su nelegaliomis cigaretėmis.

Iš viso pareigūnai rado net 572 tūkstančius pakelių Baltarusijoje pagamintų cigarečių „NZ Gold“, „Minsk“, „Queen Superslims“, taip pat – „Winston“ ir „Camel“. Bendra jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 2,6 mln. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Vilkikas ir juo gabentas krovinys sulaikyti, vairuotojas Kauno apylinkės teismo sprendimu buvo suimtas trims mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito