Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ne iš kelmo spirti lietuviai automagistralėje Klaipėda-Vilnius išbaidė aferistus – čigonus iš Rumunijos

Įtardami, kad susidūrė su sukčiais, keli tauragiškiai vien fotoaparatu privertė tamsaus gymio veikėjus šokti į BMW ir sprukti.
Įtartinų veikėjų automobilis BMW yra skirtas Anglijos rinkai, su vairu dešinėje pusėje.
Įtartinų veikėjų automobilis BMW yra skirtas Anglijos rinkai, su vairu dešinėje pusėje. / Zigmo/15min.lt skaitytojo nuotr.

Į naujienų portalo redakciją kreipėsi keli fotografai iš Tauragės ir papasakojo apie savaitgalio susidūrimą su veikėjais, kurie jiems priminė aferistus. Savo ruožtu policijos atstovai primena, kad iš Rumunijos atvykę čigonai jau seniai ieško (ir randa) Lietuvoje lengvatikių.

„Tamsaus gymio vyriškis, stovėdamas prie seno, bet prabangaus BMW markės automobilio, penktadienį popiet stabdė automobilius magistralėje Raseinių rajone, imituodamas mašinos gedimą.

Vos tik prie jo sustojo žmonės ir ėmė jį fotografuoti, vyrukas strimagalviais šoko į 5-osios serijos BMW ir visu greičiu nurūko Kauno link. Tik fotoaparato objektyvo pakako, kad automobilis pasitaisytų, ar jame atsirastų degalų“, – rašoma fotografų laiškelyje redakcijai

Anot 15min.lt skaitytojų, pastaraisiais metais vis pasitaikydavo atvejų, kuomet Rumunijos piliečiai apsimesdami neva pasibaigė degalai mulkindavo sustabdytus patiklius vairuotojus siūlydami varinius papuošalus teigdami, kad jie auksiniai, bet pigiai parduodami, nes reikia gauti pinigų benzinui.

„Fotografuojami sukčiai kaipmat išnyksta su savo istorijomis. Matyt, viešumas yra puikus vaistas prieš tokius veikėjus“ , – svarsto įtartinus užsieniečius išbaidę tauragiškiai.

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus viršininko pareigas laikinai einantis Ramūnas Matonis 15min.lt patvirtino, kad aprašyta situacija ir veikėjai sena kaip pasaulis. „Toks veikimo būdas seniai žinomas policijai, ypač tiems komisariatams, kurie ribojasi su Latvijos ar Lenkijos sienomis. Būtent per šias šalis atvyksta minėti asmenys – romai iš Rumunijos ir kitų šalių, kuriose gyvena daug šios tautybės asmenų“, – pasakojo R.Matonis.

Anot PD atstovo, jų veikimo būdas jau daug metų nesikeičia, tik keičiamos išgalvotos istorijos apie nelaimes. Dažniausiai siūlomi variniai žiedai, grandinėlės ir pan.

„Pareigūnai apie pastebėtus tokius įtartinus asmenis prašo visuomet pranešti policijai“, – priminė R.Matonis.

Policininkų duomenimis, nukentėjusiųjų per tiek metų tikrai yra, bet tikslios statistikos pareigūnai neveda.

Beje, portalas 15min.lt kaip tik praėjusį savaitgalį aprašė aferą, savo stiliumi primenančią čigonų iš Rumunijos braižą. Bulgarais prisistatę vyras ir moteris Panevėžyje, parduotuvės aikštelėje, priskreto prie vieno pensininko: iš pradžių bruko jam įvairias prekes, tada įmetė jas į mašinos saloną, o netrukus pasinaudojo sumaištimi ir pensininką apvogė. Per 3 000 litų žalą patyręs Panevėžio rajono gyventojas kreipėsi į policiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas