Sportas gyvai
2021 07 07 /16:23

Prienų rajone iš aerodromo pavogtas lėktuvas, jo viražai mieste šiurpino liudininkę

Trečiadienį iš Pociūnų aerodromo, pirminiais duomenimis, neteisėtai išskraidintas lėktuvas. Apie An-2 vagystę pranešta policijai. Naujausiais duomenimis, orlaivis liepos 7-osios popietę aptiktas. Viena 15min skaitytoja tapo šio kriminalinio skrydžio liudininke – prieniškė teigia, kad nestabilaus orlaivio viražai rūke palei daugiabučius priminė filmą. Policija sulaikė neblaivų įtariamąjį pilotą.

„Prašome Jūsų pagalbos! Jeigu šiandien apie 5–6 ryto matėte kažkur skraidantį ar tupiantį An-2 (vadinamąjį „kukurūzniką“) aplink Prienus, Birštoną, Alytų, Kauną, prašome kuo skubiau mums pranešti žinute ar telefonu. Būsime dėkingi už bet kokią informaciją“, – tokio turinio pranešimas skelbiamas „Facebook“ paskyroje.

Nepatvirtintais duomenimis, orlaivis dingo iš Pociūnų aerodromo Prienų rajone.

Nuo pradžių buvo įtariama, kad lėktuvą galėjo pasisavinti konkretus vyras (g. 1966 m.), kuriam buvo leista apsistoti aerodromo patalpose.

Kauno parašiutininkų klubo mobiliuoju trečiadienį popiet 15min atsiliepęs vyriškis atsiprašė šiuo metu plačiau kalbėti negalintis, tačiau spėjo patvirtinti, kad apie An-2 lėktuvo vagystę jau pranešta ir policijai, pareigūnai ėmėsi tyrimo.

Liudininkė Ligita S. socialiniame tinkle paskelbė nuotrauką, kurioje tikriausiai tas pats ieškomas orlaivis, neseniai užfiksuotas Prienų rajono Čiudiškių gyvenvietės pakraštyje.

Liudininkės Ligitos nuotr./Užfiksuotas orlaivis
Liudininkės Ligitos nuotr./Užfiksuotas orlaivis

Tuo metu kita liudininkė atsiuntė 15min filmuotą medžiagą. „Čia filmuota Prienuose, stadiono rajone skrido virš daugiabučių. Triskart praskrido, kas 7–10 minučių darydamas ratą prie pat stogų. Atrodė, kad atsitrenks į namo sieną. Kai vieną kartą išniro iš rūko, atrodė tarsi iš filmo scena – buvo tikrai nejauku. Matėsi, kad lėktuvas nėra stabilus ore, nes kažkaip keistai skraidė. Lyg norėtų leistis ant žemės“, – pasakoja 15min skaitytoja Kristina L.

Kai vieną kartą lėktuvas išniro iš rūko, atrodė tarsi iš filmo scena – buvo tikrai nejauku...

Prieniškė apgailestauja nespėjusi jo nufilmuoti ore: „Kaip jis išnėrė iš rūko! Toks vaizdas ne kiekvieną dieną matomas, įstrigs atmintin ilgam“, – įspūdžiais dalijosi liudininkė.

VIDEO: Liudininkas užfiksavo galimai pavogto An-2 lėktuvo skridimo momentą

„Ačiū visiems už pagalbą! Lėktuvas rastas!“ – trečiadienio popietę, apie 15.15 val., skelbiama ir dėkojama Kauno parašiutininkų klubo „Facebook“ paskyroje.

Ką galima įtarti, žinojo iš anksto

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė 15min operatyviai informavo, kad pirminis pranešimas Alytaus apskr. VPK gautas 8 val. 30 min.

Pranešta, kad iš Pociūnų aerodromo dingo lėktuvas AN-2.

Buvo įtariama, kad jį galėjo pasisavinti konkretus vyras (g. 1966 m.), kuriam buvo leista apsistoti aerodromo patalpose.

Netrukus lėktuvas atsirado Prienų rajone. Sulaikytas ir prie orlaivio buvęs įtariamasis.

Apie 15 val. lėktuvas rastas nutupdytas Prienų rajono Čiudiškių kaimo pievoje, o šalia jo – įtariamas vyras. „Patikrinus vyro blaivumą, nustatytas daugiau kaip dviejų promilių girtumas“, – BNS sakė policijos atstovė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės, vyras sulaikytas.

Įtariamasis, policijos duomenimis, anksčiau buvo pilotas, tačiau netekęs šios licencijos.

Policija tiria ir padegimą

K.Janulevičienė 15min taip pat informavo, kad su lėktuvo skrydžiu gali būti susijęs gaisras, liepos 7-osios rytą (apie 9 val.) fiksuotas Kauno parašiutininkų klubui priklausančiose buitinėse patalpose.

Neoficialiais duomenimis, lėktuvo pagrobimas gali būti susijęs su tam tikra aviacijos mėgėjų konfliktine situacija, kurios peripetijas taip pat tenka aiškintis teisėsaugos atstovams.

Vienas kambarys buvo uždūmintas, tačiau patalpų šeimininkas kartu su ugniagesiais gaisrui išplisti neleido. Įtariamas tyčinis padegimas, kurio aplinkybės dar tik pradedamos narplioti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius