Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 05 /17:01

Kauno „Žalgirio“ arenos baseine skendusią mažametę gaivino lankytojai

Baseine Kaune trečiadienio vakarą skendo ketverių metų mergaitė.
„Žalgirio“ baseino atidarymas
Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip pranešė Policijos departamentas, 21.19 val. Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą, kad į Kauno ligoninę iš Karaliaus Mindaugo prospekte esančio baseino pristatyta mažametė.

Karaliaus Mindaugo prospekte yra įsikūrusi „Žalgirio“ arena, kurioje veikia baseinas.

Dėl skendimo mergaitė šiuo metu stebima.

Gelbėjo lankytojai

Istorijos smulkmenas pirmieji paskelbė „Kas vyksta Kaune“. Informuota, kad po vandeniu panirusią ir išnerti nebegalėjusią mažametę ištraukė ne baseino gelbėtojai, o patys lankytojai.

Kaip portalui pasakojo įvykio vietoje buvęs liudininkas, iš vandens ištraukta mergytė buvo be gyvybės ženklų, ją gaivino netoliese buvusi medikė (baseino lankytoja).

Vėliau prie gaivinimo operacijos prisijungė ir baseino gelbėtojas, o su juo, netoliese buvusi, kaip ir kiti žmonės, baseine besiilsėjusi, Kauno kolegijos medicinos studentė Gabija Šerpetauskytė. Mergina suskubo šokti į pagalbą pamačiusi sujudimą ir pastebėjusi, kad baseino darbuotojas neteisingai atlikinėja pirmąją pagalbą.

Galiausiai merginai pavyko atgaivinti mažametę.

Kauno kolegijos Medicinos fakultetas savo „Facebook“ puslapyje taip pat neliko abejingas ir išreiškė padėką savo kilniai studentei:

„Didžiuojamės ir dėkojame! Kauno kolegijos Medicinos fakulteto antro kurso bendrosios praktikos slaugos studentei – Gabijai Šerpetauskytei, už didvyrišką poelgį ir gebėjimą greitai bei tikslingai reaguoti kritinėje situacijoje!“.

Stengsis keisti taisykles

„Žalgirio“ arenos direktorius Emilis Vaitkaitis aiškino, jog į įvykį reagavo vietoje buvę baseino gelbėtojai.

„Trečiadienį „Žalgirio“ arenos baseino SPA zonoje įvyko nelaimingas atsitikimas, kurio metu pradėjo skęsti mažametė mergaitė. Į įvykį iškart sureagavo baseine budintys gelbėtojai. Mergaitę ištraukus iš vandens, vienas gelbėtojas vadovavo gaivinimui, kita gelbėtoja pasirūpino defibriliatoriumi, kurio galiausiai neprireikė, nes mergaitė po sėkmingo gaivinimo atgavo sąmonę. Lygiagrečiai buvo iškviesta ir greitoji medicinos pagalba. Norime padėkoti ir šalia buvusiai baseino lankytojai gydytojai, kuri kartu su gelbėtoju padėjo sėkmingai atgaivinti mergaitę“.

Ateityje stengiantis išvengti nelaimingų atsitikimų, arenos vadovybė stengsis įvesti naujas taisykles ir teigia, kad nepilnamečiai, iki 16 metų, turės būti prižiūrimi juos lydinčių asmenų:

„Norime atkreipti dėmesį, kad vaikai iki 16 metų „Žalgirio“ arenos baseine gali lankytis tik lydimi juos prižiūrinčių suaugusiųjų asmenų, kurie visiškai atsako už jų saugumą lankymo metu. Suaugęs asmuo prisiima visišką atsakomybę už prižiūrimų vaikų saugumą, sveikatos būklę, elgesį.

Savo ruožtu visas „Žalgirio“ arenos baseino zonas stebi ir prižiūri gelbėtojai. Stebėjimas vyksta tiek fiziniu būdu, tiek per stebėjimo kameras. Su vaikais į baseiną atvykstantiems suaugusiems yra suteikiama galimybė pasinaudoti vaikams skirtomis plaukimo rankovėmis, kurias jie gali uždėti mažamečiams baseino lankytojams. Norint išvengti tokių nelaimingų atsitikimų ateityje, nuo šiol plaukimo rankovių dėvėjimas vaikams bus privalomas.“

Dėl įvykio policija surinko medžiagą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas