Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelaisvėje esantis sukčius internete pardavinėjo traktorių, kurio neturėjo

24 metų Šiaulių rajono gyventojas V.P., atlikdamas bausmę Marijampolės pataisos namuose, kartu su bendrininkais pardavinėjo traktorių, kurio neturėjo. Teismas jį pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir skyrė bausmę.
Pasivaikščiojimas po Lukiškių kalėjimą
Asociatyvi iliustracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

V.P. išklausė 14-ąjį teismo nuosprendį, skelbia Šiaulių apylinkės teismas.

Teismas nustatė, kad V.P., veikdamas bendrininkų grupėje su tyrimo metu nenustatytais asmenimis, atliekančiais bausmę Marijampolės pataisos namuose, apgaule įgijo svetimą turtą.

Nenustatytas asmuo interneto tinklalapyje įdėjo skelbimą apie tariamai parduodamą traktorių. 2015 metų birželio pradžioje nukentėjusysis paskambino nurodytu telefonu ir su tariamu pirkėju susitarė dėl traktoriaus pirkimo sąlygų. V.P. nurodė, kad į Lietuvą neveža traktorių, kol už juos nepervedamas avansas – 10 procentų nuo sumos. Pirkėjas sutiko pervesti 600 eurų avansą.

Tariamas pardavėjas V.P. nurodė brolio banko sąskaitos numerį, o broliui pasakė, kad 600 eurų perves draugas iš užsienio. Dalį gautų pinigų – 300 eurų kaltinamojo brolis pervedė į draugės sąskaitą. Moteris, kaltinamojo nurodymu, išgrynintus pinigus panaudojo lažybų punkte. Tą patį padarė ir kaltinamojo V.P. brolis.

V.P. prisipažino padaręs nusikalstamas veikas ir nuoširdžiai gailėjosi.

Teismas 14-tą kartą teisiamam jaunuoliui skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, kurią sumažino trečdaliu ir skyrė laisvės atėmimą 8 mėn. Minėta bausmė subendrinta su ankstesne ir skirta galutinė bausmė – laisvės atėmimas 3 metams ir 11 mėnesių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai