Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nelegalų iš Gruzijos išsvajota kelionė į Vokietiją baigėsi Lietuvos areštinėje

Kalvarijos savivaldybėje pasieniečiai sulaikė du gruzinus. Šengeno vizų neturėję užsieniečiai autobusu bandė pasiekti Vokietiją, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Gruzinai buvo uždaryti į areštinę
Gruzinai buvo uždaryti į areštinę / VSAT nuotr.

Ketvirtadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė–Suvalkai, pasirinktiniam patikrinimui sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvykstantį, Ryga–Kaunas–Berlynas maršrutu važiuojantį, autobusą „Setra“.

Pasieniečiams tikrinant autobuso keleivių dokumentus nustatyta, kad į Vokietiją vykusių 31 ir 33 metų Gruzijos piliečių pasuose nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

Pirminiais duomenimis, gruzinai nelegaliai kirto Baltarusijos ir Latvijos sieną. Tada iš pastarosios šalies per vidinę ES sieną jie atvyko į Lietuvą.

Kalvarijos pasieniečiai sulaikytuosius išlaipino iš autobuso, kuris pajudėjo numatytu maršrutu, ir uždarė į areštinę. Vyksta tyrimas, nustatinėjama sulaikytųjų teisinė padėtis Lietuvos Respublikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas