Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nepilnametę Jurbarke žiauriai primušęs jaunuolis teismo malone džiaugėsi trumpai

Nors Tauragės apylinkės teismas žiauriu išpuoliu Jurbarke įtariamam jaunuoliui sušvelnino kardomąją priemonę ir leido nuimti apykoję, šiuo sprendimu jis pasidžiaugė neilgai. Antradienį nukentėjusiosios advokato skundą išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas liepė apykoję grąžinti atgal ant įtariamo užpuoliko kojos.
Nuteistųjų dėvima apykojė
Nuteistųjų dėvima apykojė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Smurtas Jurbarke

Skundą aukštesnės instancijos teismui pateikęs nukentėjusios advokatas Mindaugas Vasiliauskas 15min sakė nesupratęs sprendimo sušvelninti kardomąją priemonę įtariamajam.

„Jis teismui aiškino, kad nori dirbti, bet nemanau, kad apykojė tam trukdo“, – pasakojo advokatas. Šis argumentas neįtikino ir Klaipėdos apygardos teismo teisėjų.

Anot M.Vasiliausko, intensyvi priežiūra yra teisinga kardomoji priemonė tokiais sunkiais nusikaltimais įtariamam vaikinui.

Beje, advokato žiniomis, kol kas nauji įtarimai neįteikti, kol kas oficialiai jam inkriminuojamas tik pasikėsinimas išžaginti. Tačiau, advokato spėjimu, įtarimai bus griežtinami.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Mindaugas Vasiliauskas
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Mindaugas Vasiliauskas

Kol kas sunku spekuliuoti, kokį sveikatos sutrikdymo laipsnį nustatys ekspertai: sunkų ar nesunkų, todėl ir įtarimai dėl to nepateikti.

Vaikinui teismas uždraudė išvykti iš Lietuvos ir bendrauti su tam tikrais asmenimis, nes manoma, kad jis gali daryti įtaką tyrimui.

15min primena, kad Jurbarkas dėmesio centre atsidūrė po žinios, kad vienas žinomas miestelio sportininkas per moksleivių vakarėlį žiauriai sumušė ir bandė išprievartauti dešimtokę.

Po vakarėlio dešimtoje klasėje besimokanti mergina atsidūrė Kauno klinikų reanimacijoje. Jurbarko rajone gyvenančią septyniolikmetę pasikėsino išžaginti ir žiauriai sumušė.

Merginai smarkiai pažeista trachėja, išmušti šeši dantys, sutrupintas žandikaulis bei nustatyta stipri kaklo trauma.

Šeimos finansinė padėtis negalėtų užtikrinti tinkamos teisinės pagalbos ir neleistų samdyti advokato.

Įtariama, kad smurtavęs jaunuolis yra kovų menų prizininkas, lankė sporto klubą „Pantera“.

Abu įtariamojo jaunuolio tėvai yra vietiniai politikai – jaunuolio tėvas buvo įtariamas balsų pirkimu 2015 metų savivaldybių rinkimuose, 2016 metais išteisintas, 2019 metų savivaldybių rinkimuose dalyvavo su Darbo partijos sąrašu, o mama – 2015 metais taip pat dalyvavo rinkimuose su Darbo partija.

Po įvykio paauglio motina sustabdė narystę Darbo partijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas