Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neprasmuko: 2 mln. eurų vertės kontrabanda – muitininkų gniaužtuose

Pasienyje su Lenkija MKT pareigūnai sulaikė beveik 2 mln. eurų vertės nelegalių rūkalų siuntą.

Užkirstas kelias „kontrabandos tranzitui“ – sekmadienio vakarą Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė krovininį vilkiką. Iš Estijos į Lenkiją važiavusioje mašinoje turėjo būti keramzito granulių krovinys, tačiau patikrinę jos puspriekabę, pareigūnai išvydo, jog ši pilna dėžių su nelegaliais rūkalais.

Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr./Sulaikyta kontrabanda
Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr./Sulaikyta kontrabanda

Vykdydami sustiprintas kontrolės priemones MKT pareigūnai sekmadienio vakarą, pasienyje su Lenkija, ties buvusiu Kalvarijos pasienio punktu, tikrino transporto priemones. Be kitų, buvo patikrintas ir krovininis automobilis DAF, kurį vairavo Lietuvos pilietis.

Vairuotojas deklaravo iš Estijos į Lenkiją sunkvežimiu vežantis 23 tonas keramzito granulių.

Bet vos atkėlus tentą, pareigūnai tarp didmaišių išvydo ir cigarečių dėžes. Kaip paaiškėjo netrukus – rūkalų buvo pilni ir didmaišiai, taigi, visa DAF puspriekabė buvo prikrauta cigarečių.

Rūkalų iškrovimo ir skaičiavimo darbai dar tebevyksta, preliminariais vertinimais mašinoje rasta ne mažiau, nei tūkstantis dėžių (500 tūkst. pakelių) nelegalių cigarečių (rastos dvi rūšys – „Queen Menthol“ ir „Dove Platinum Superslims“). Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1,8 mln. eurų.

MKT Kauno skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Vilkiko vairuotojas sulaikytas dviem paroms, o vėliau paleistas, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas