Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 01 /2023 05 02

Rastas prieš tris mėnesius dingusio Mykolo kūnas, tėvas patvirtino: „Neturime abejonių, atpažinome“

Neries upėje ties Valų kaimu pirmadienio pavakarę rastas skenduolis. Maždaug prieš tris mėnesius dingusio paauglio tėtis patvirtino ir net be DNR tyrimo neturi abejonių, kad tai jo sūnus – Mykolas Davidonis. Jaunuolis aptiktas Trakų rajone, upėje per 4 metrus nuo kranto.
Inscenizuota gelbėjimo operacija
Asociatyvi nuotr. / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Kūnas buvo ištrauktas apie 16 val. 45 minutės, portalui 15min patvirtino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento situacijų koordinavimo skyriaus atstovas. Apie pastebėtą skenduolį pareigūnams pranešė baidare plaukęs žmogus. Savaitgalį į Mykolo paieškas buvo įsitraukę Vilniaus šauliai.

Vilniaus apskrities policijos budinti pareigūnė portalui 15min sakė, kūnas yra vyriškos lyties ir stipriai suiręs. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Paauglio tėvas vėlų pirmadienio vakarą pranešė, kad versija, kad tai gali būti beveik prieš tris mėnesius Vilniuje, Neries pakrantėje, dingusio 15-mečio Mykolo Davidonio kūnas, pasitvirtino.

Apie tai M.Davidonio tėvas paskelbė paauglio paieškoms sukurtoje feisbuko grupėje „Mykolo paieška“.

Atpažino pagal aprangą

„Pranešame, jog šiandien po beveik trijų mėnesių paieškų buvo rastas mūsų sūnaus Mykolo kūnas. Nuvykę į vietą atpažinome savo vaiko rūbus. Vyksta ekspertizė, po jos policija patvirtins.

Esame dėkingi už jūsų visų pagalbą, palaikymą ir linkėjimus. Labai prašome išlaikyti rimtį ir ramybę“, – rašė Mindaugas Davidonis.

Neturime abejonių. Iš rūbų atpažinome. Megztinio fragmentai, batai gerai išsilaikė.

Naujienų portalas lrytas.lt pranešė, kad į įvykio vietą Valų kaime pirmadienio vakarą buvo atvykę dingusio nepilnamečio tėvai. Naujienų portalui tv3.lt Mykolo tėtis Mindaugas papasakojo, kad pirmadienio vakarą buvo nuvykęs atpažinti kūno ir neturi abejonių, kad išvydo savo sūnų, jo rūbus – tas pats megztinis, batai: „Neturime abejonių. Iš rūbų atpažinome. Megztinio fragmentai, batai gerai išsilaikė.“

M.Davidonis teigė, kad būtent ši vieta ties Valų gyvenviete per paieškas buvo tikrinta daug sykių, pastarąjį kartą čia buvo plaukta, žvalgytasi praėjusį penktadienį. „Su echolotais buvo tikrinta, bet ne faktas, kad toje vietoje jis ir buvo čia visą laiką. Kur jis buvo, kai ten buvo tikrinta, niekas ir nepasakys, nes greičiausiai iki ten kažkaip keliavo“, – tv3.lt cituoja Mykolo tėtį.

Po minėtu tėvo įrašu feisbuke yra sąmoningai išjungta galimybė jį komentuoti. Todėl norintieji išreikšti užuojautą gali tai padaryti nebent kitais būdais, galbūt ir netiesiogiai, tiesiog prisidėdami prie šeimos prašymo dėl ramybės bei rimties.

Laukiama DNR tyrimo išvados

Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorės pavedimu jau paskirtas ir teismo medicinos ekspertų yra atliekamas vadinamasis palaikų tyrimas.

Neabejotinai asmens tapatybę tokiais atvejais leidžia patvirtinti DNR tyrimas, kurio rezultatų šiuo išskirtiniu atveju tikimasi skubos tvarka, galbūt jau šią savaitę.

Versija buvo „labiausiai tikėtina“

M.Davidonis dingo vasario 4 dieną. Tądien apie 12 val. jis išėjo iš namų, paskutinį kartą draugai jį matė 16 val. prie Vingio kino teatro.

Maždaug po pusvalandžio vaizdo skambučiu bendravo su draugu.

Turimais duomenimis, šeštadienį 16.10 val. vaikinas išlipo iš 4 troleibuso miesto centre, Kražių stotelėje, ir nuėjo upės link, buvo prie Operos ir baleto teatro stotelės.

Per paieškas Vilniuje prie Žirmūnų tilto rasti įvairūs vaikino daiktai – striukė, kuprinė, telefonas, banko kortelė, ausinės. Todėl kaip labai tikėtina tiriama nuskendimo versija.

Neris ties Valų gyvenviete jau tikrinta ir vasarį

Nuo lemtingo vasario 4-osios vakaro jaunuolio paieškų pajėgos vis dairėsi upėje, žvalgybos Neryje geografija vis plėtėsi.

Gelbėtojams plaukiant upe palei jos tėkmę, žvalgytos pakrantės nuo Šilo tilto. Iš pradžių tik mieste, netrukus ir sostinės priemiestyje.

Iki Valų kaimo (Trakų rajono savivaldybėje, Lentvario seniūnijoje) paieškos jau buvo išplitusios pradėjus nuo jų pradžios maždaug dviem savaitėms.

Vandens kelias nuo sostinės centro iki minėtos Trakų r. gyvenvietės tęsiasi kelias dešimtis kilometrų, todėl paieškų pajėgos naudojo ir greitaeigę vandens techniką – ne tik motorines valtis, bet ir vandens motociklą.

Tačiau tuomet, žiemą, uolus darbas upėje rezultato nedavė. Todėl paieškos ir toliau plėtėsi – pasiekė net Neries ir Nemuno santaką Kaune. Konkrečiai ties Valų gyvenviete Neris iki šiol tikrinta ne sykį – ne tik vasarį, bet ir per paieškas kovą, balandį.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Paieškų akimirka
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Paieškų akimirka

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) antradienį viešinamais duomenimis, jaunuolio suradimas fiksuotas Trakų r., Lentvario sen., Neries upėje ties Valų gyvenviete.

2023-05-01 buvo gautas pranešimas apie skenduolį. Atvykus pareigūnams, upėje, maždaug 4 metrai nuo kranto, rastas už nuvirtusio medžio užsikabinęs vyriškos lyties kūnas (formaliai tokiais atvejais rašoma, kad „asmenybė nustatinėjama“). Kūnas ištrauktas į krantą ir perduotas policijos pareigūnams, fiksuota PAGD išraše apie įvykį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi