Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neteisėti migrantai iš Lietuvos pasprukti mėgino pavežėjimo „boltu“: kiek jiems tai kainavo?

Varėnos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, sulaikė automobiliu „Toyota Prius“ su lietuviškais valstybinio numerio ženklais neteisėtai gabentus keturis užsieniečius, kurie Lietuvoje buvo pasiprašę prieglobsčio.
„Bolt“ automobilis
„Bolt“ automobilis / VSAT nuotr.

Ketvirtadienio rytą VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Salaperaugio kaimo apylinkėse (Kalvarijos sav.), kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai patikrinti sustabdė automobilį „Toyota Prius“. Lietuvoje registruota transporto priemonė buvo pažymėta tarptautinės pavežėjimo ir restoranų maisto pristatymo bendrovės „Bolt“ ženklu.

Automobilį, kurį vairavo 56-erių lietuvis, vyko keturi užsieniečiai – 43-ejų Sirijos pilietis ir trys – Irako piliečiai: 21-erių, 36-erių ir 38-erių. Jie pasieniečiams pateikė laikino apgyvendinimo VSAT Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje korteles.

Būdami neteisėti migrantai, pastaruoju metu jie ten gyveno. Užsieniečių, laukiančių sprendimo dėl prieglobsčio suteikimo Lietuvoje, judėjimo teisė nėra apribota, jie legaliai gali iš centro išeiti ir parą (24 val.) ten negrįžti. Tačiau palikti Lietuvos teritoriją – draudžiama.

Vairuotojas paaiškino, kad užsieniečius už 400 eurų atlygį sutiko nuvežti iki Varšuvos. 100 eurų jau buvo gavęs, o likusius jam žadėjo sumokėti atvykus į vietą Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas