Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nukentėjusiam, iš kurio buvo prievartaujamas turtas, ant tvoros buvo pakabintas gedulo vainikas su užrašu „Tu labai anksti išėjai. Draugai iš Maskvos“

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė V. Bartušienė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 39 m. A. S ir 38 m. I. L. kaltinami didelės vertės turto (150 000 litų) prievartavimu.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip praneša Šiaulių apygardos prokuratūra, tyrimui vadovavusi prokurorė nurodė, kad kaltinamieji A. S ir I. L. veikdami bendrininkų grupėje su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais asmenimis, neturėdami jokio teisėto pagrindo ir panaudodami psichinę prievartą, atvirai savo naudai vertė šiaulietį verslininką perduoti didelės vertės turtą.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Šiaulių apskrities VPK pareigūnai nustatė, kad bendrininkai nuo 2010 m. liepos mėnesio iki 2011 metų sausio pradžios siekė iš nukentėjusiojo gauti didelės vertės turtą – 150 000 litų. Remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, nustatyta, kad skambindami mobiliojo ryšio telefonais bei atvykę į verslininko darbo vietą, kaltinamieji reikalavo perduoti jiems 150 000 litų.

Verslininkui buvo nustatytas tariamos skolos atidavimo terminas, kuriam suėjus, ant nukentėjusiojo namo kiemo tvoros ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas asmuo pakabino gedulo vainiką su juostelėmis, kuriose buvo užrašytas grasinantis užrašas rusų kalbos rašmenimis:  „Tu labai anksti išėjai, draugai iš Maskvos“.

Baudžiamąją bylą nagrinės Šiaulių apygardos teismas.

Už didelės vertės turto prievartavimą baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę – nuo trejų iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas