Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nustatyta Klaipėdos centre draugių sumušta paauglė – šeima pagalbos atsisakė

Tarnyboms pavyko išsiaiškinti, kas ta mergaitė, kurią draugė spardė prie Danės upės Klaipėdos centre. Vaizdo įrašui patekus į socialinius tinklus, visuomenininkai siekė, kad būtų pradėtas tyrimas. Policijos sprendimas nepradėti tyrimo buvo apskųstas prokuratūrai, ši skundą tenkino.
Nufilmuotos muštynės Klaipėdos centre, prie pat Danės
Nufilmuotos muštynės Klaipėdos centre, prie pat Danės / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Liepos pradžioje 15min rašė apie incidentą Klaipėdos centre.

Pro vieno biuro langą moteris nufilmavo paauglių konfliktą. Įraše matyti, kad paauglės ima spardyti vieną mergaitę, o nueinančią dar ir apspjauna.

Šį vaizdo įrašą pamatęs visuomenininkas Michailas Andrijanovas kreipėsi į policijos pareigūnus prašydamas atlikti tyrimą dėl smurto viešoje vietoje.

VIDEO: Klaipėdos centre, prie Danės upės, nufilmuotos muštynės

Paaiškėjo, kad mergaitės tėvai į policijos pareigūnus nesikreipė.

Jau kitą dieną M.Andrijanovas iš komisariato gavo laišką, kad atsisakoma pradėti ikiteisminį tyrimą: esą nėra nusikaltimo sudėties dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Pabrėžta, kad nepavyko identifikuoti ir nukentėjusiosios bei kitų įvykio dalyvių.

Motyvas nepradėti tyrimo – nebuvo sutrikdyta visuomenės rimtis. Išskirta ir tai, kad nebuvo sutrikdytas eismas. Tokia formuluotė papiktino M.Andrijanovą ir jis apie tai paskelbė viešai savo feisbuko kanale.

Policijos sprendimą jis apskundė prokuratūrai, ši skundą tenkino ir įpareigojo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

15min išsiaiškino, kad įsikišus prokuratūrai labai greitai buvo nustatyta auka.

Apie tai buvo informuoti ir vaiko teisių gynėjai. Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Klaipėdos apskrities skyriaus darbuotojos susisiekė su šeima. Tačiau ši atsisakė pagalbos.

Tyrimas dėl incidento tęsiamas.

Šią vasarą į viešumą pateko kelios istorijos apie smurtaujančius paauglius Klaipėdoje.

15min rašė apie keturiolikametį, kuris buvo gudriai įviliotas į krūmyną prie „MacDonalds“ restorano Klaipėdoje. Čia jo jau laukė būrys paauglių – vaikinas buvo mušamas ir spardomas. Visas incidentas buvo filmuojamas, vėliau vaizdo įrašas išplito socialiniuose tinkluose.

VIDEO: Klaipėdoje, greta restorano „McDonalds“ sumuštas paauglys

Dar vienas epizodas taip pat nutiko Taikos prospekte. Paauglys požeminėje automobilių aikštelėje buvo mušamas, jam buvo liepta klauptis. Visa egzekucija buvo nufilmuota. Ji irgi atsidūrė socialiniuose tinkluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito