Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteistas varžybų teisėją užpuolęs sirgalius

Panevėžyje teisėją užpuolęs krepšinio sirgalius išgirdo teismo verdiktą.
Teisėjo švilpukas
Teisėjo švilpukas / LKL nuotr.

Panevėžio apylinkės teismas baudžiamuoju įsakymu nuteisė anykštėną varžybų sirgalių L. U., kuris nepatenkintas rungtynių rezultatu puolė teisėją. Už fizinio skausmo sukėlimą nuteistajam paskirta galutinė 4 mėnesių viešųjų darbų bausmė.

Vėliau nukentėjusysis informavo policijos pareigūnus, kad su užpuoliku susitaikė.

Bylos duomenimis, 2024 m. balandžio 27 d. Biržų sporto mokyklos salėje, po įvykusių Nostra.lt Regionų krepšinio lygos A diviziono ketvirtfinalio krepšinio rungtynių tarp BC „Biržai“ ir KK „Raseiniai“, šių rungtynių teisėjams einant iš salės, 62 metų L.U. puolė vieną jų smaugti, taip sukeldamas fizinį skausmą.

Apklausiamas nusikaltęs vyras teigė, kad taip pasielgė, nes po rungtynių buvo streso būsenoje, pyko už neteisingą teisėjavimą, labai apgailestauja, kad nesusitvardė ir puolė teisėją.

Nukentėjęs teisėjas buvo pareiškęs 10 000 Eur neturtinės žalos civilinį ieškinį, kadangi smaugiant užpuolikas sukėlė fizinį skausmą, išgąsdino, sukėlė baimę lankytis masiniuose renginiuose, pažemino garbę ir orumą.

Tačiau vėliau nukentėjusysis informavo policijos pareigūnus, kad su užpuoliku susitaikė, jam buvo atlyginta padaryta žala, pažymima teismo pranešime.

„Teismas pripažino L. U. kaltu padarius nusikalstamą veiką ir skyrė 6 mėnesių viešųjų darbų bausmę. Tačiau, nuteistajam pripažinus kaltę, išreiškus nuoširdų gailestį dėl nusikalstamos veikos padarymo, atlyginus padarytą žalą bei sutinkant su bausmės rūšimi ir dydžiu ir bylą išnagrinėjus supaprastinto proceso tvarka, bausmė sumažinta trečdaliu“, – sakė bylą nagrinėjusi Biržų rūmų teisėja Edita Masiukienė.

Teismo sprendimu, L. U. paskirta 4 mėnesių viešųjų darbų bausmė, įpareigojant neatlygintinai dirbti po 30 valandų per mėnesį visuomenės labui (iš viso 120 valandų).

Teismo priimtas baudžiamasis įsakymas įsiteisėjęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito