Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuteistas vilnietis, prieš konfiskavimą BMW išardęs, o po aukciono – vėl surinkęs

Brangaus automobilio konfiskavimo išvengti siekę asmenys išgirdo teismo nuosprendį, trečiadienį praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra. Įžūlus vilnietis su pagalbininke tikėjosi „prasukti“ gudrybę: iš jo konfiskuojamą BMW visureigį išardė, aukcione įsigijo pusvelčiui ir vėl surinko.
BMW X6
BMW X6 / Gamintojų nuotr.

Vilniaus apygardos teismas du sostinės gyventojus pripažino kaltais dėl automobilio, kuriam nustatytas laikinas nuosavybės teisių apribojimas, sugadinimo, paslėpimo bei neteisėto perleidimo kitam asmeniui. Teismas abiem nuteistiesiems skyrė laisvės apribojimą dvejiems metams bei įpareigojo solidariai atlyginti Valstybinės mokesčių inspekcijos patirtą turtinę žalą – daugiau kaip 21 tūkst. eurų.

Teismas konstatavo, kad vilnietis Kazys Oženeckas, siekdamas išvengti jam priklausančio 23 tūkst. eurų vertės automobilio BMW X6 konfiskavimo, 2018 m. vasarą automobilį išardė, o iš jo išimtas dalis ir detales paslėpė.

Dėl nuteistųjų veiksmų Valstybinė mokesčių inspekcija patyrė per 21 tūkst. eurų turtinę žalą.

Konfiskuoto turto realizavimą vykdančiai įmonei automobilis, kuriam buvo nustatytas laikinas nuosavybės teisių apribojimas, perduotas visiškai išardytas ir netinkamas naudoti pagal tiesioginę jo paskirtį, nustatyta jo vertė siekė tik 1862 eurus. BMW X6 automobilį už šią sumą iš konfiskuoto turto realizavimą vykdančios įmonės įsigijo K.Oženecko gerai pažįstama Inga Gagarina.

„Tyrimo metu buvo nustatyta, kad į Gagarinos nusipirktą automobilį buvo sudėtos tos pačios anksčiau iš jo išimtos dalys ir detalės,“ – sakė ikiteisminiam tyrimui vadovavusi ir valstybinį kaltinimą byloje palaikiusi Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Renata Mačiulaitienė.

K.Oženeckas kartu su I.Gagarina, suradę automobilio pirkėją, transporto priemonę neteisėtai už 18 500 eurų pardavė. Dėl tokių nuteistųjų veiksmų Valstybinė mokesčių inspekcija patyrė daugiau kaip 21 tūkst. eurų turtinę žalą.

Iš vilniečio K.Oženecko automobilis BMW X6 kaip nusikalstamos veikos padarymo priemonė buvo konfiskuotas 2017 m. lapkričio mėn. Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu, kurį 2018 m. paliko galioti ir Lietuvos Aukščiausiasis Teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas