Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nužudymu kaltinamas Biržų gyventojas nubaustas areštu už pareigūnų įžeidimą

​Panevėžio miesto apylinkės teismo nuosprendžiu už policijos pareigūnų įžeidimą biržietis R.K. pripažintas kaltu ir nuteistas 45 parų areštu. Šis asmuo kitoje baudžiamojoje byloje kaltinamas moters nužudymu.
Klaipėdos areštinėje susižalojo trys vyrai
Areštinė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip  pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra, nusikaltimo tyrimui vadovavusios prokurorės Rimos Matulionienės teigimu, šis kaltinamasis, teisme vartodamas necenzūrinius žodžius, įžeidė į teismą slaptą liudytoją atvežusius Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnus. Už valstybės tarnautojo ar pareigūno įžeidimą yra numatyta administracinė ir baudžiamoji atsakomybė, todėl siekimas pažeminti pareigūno profesinį orumą gali sulaukti bausmės.

Už pareigūnų įžeidimą nubaustas R.K. šiuo metu Panevėžio apygardos teisme nagrinėjamoje nusikaltimų žmogaus gyvybei baudžiamojoje byloje yra kaltinamas nužudymu ir ginklo bei šaudmenų neteisėtu laikymu.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorų perduotos teismui baudžiamosios bylos duomenimis, vėlų 2010 metų kovo 31-osios vakarą Biržuose R.K., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, dėl asmeninių nesutarimų ir pykčio, tyčia vieną kartą iš neteisėtai laikyto ginklo galėjo šauti į savo buvusią draugę, kuri mirė įvykio vietoje. Pareigūnai bute rado neteisėtai įgytus ir laikytus pistoletą ir keturis šovinius.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas įžeidė savo pareigas einantį valstybės tarnautoją ar viešojo administravimo funkcijas atliekantį asmenį, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų, už tyčinį kito žmogaus nužudymą baudžiama nuo 7 iki 15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento